Augustus is weliswaar hartje zomer, maar ook het eind van het jaar komt langzaam in zicht. De zon laat nog regelmatig van zich zien en voelen, en tegelijkertijd worden de dagen ook korter. De seizoensgroenten van augustus zijn zoet en zomers, en passen goed bij warme zomerbarbecues en gezellige picknicks. Niet alleen zijn seizoensgroenten smaakvoller en goedkoper, het is ook nog eens beter voor het milieu! Eén specifieke seizoensgroente steelt de show, al vraagt de rest ook om te worden meegenomen in salades, groenteschotels en smakelijke grillgerechten.
Waar de zomermaanden bekend staan om hun seizoensfruit, zijn er ook genoeg seizoensgroenten in augustus om van te genieten. Ga voor de zachtgroene paksoi en fris-pittige rucola. Ook zijn aubergine, de sperzieboon en ijsbergsla bekende seizoensgroenten uit deze maand.
Tomaten zijn geliefde vruchten die in augustus hun hoogtepunt bereiken. Tijdens de zomer profiteren tomaten volop van zonlicht en warmte, wat hun natuurlijke zoetheid en sappigheid naar voren brengt. Deze heerlijke eigenschappen maken tomaten tot een onmisbaar ingrediënt in allerlei gerechten, van verfrissende salades tot romige pastasauzen. Bovendien zijn tomaten rijk aan vitamines en antioxidanten, waardoor ze niet alleen smaakvol, maar ook nog eens gezond zijn.
Deze rode gazpacho krijgt extra smaak door de toevoeging van zongedroogde tomaatjes, knapperige blokjes komkommer en basilicum.
In Spanje zijn ze er meesters in: ’n waanzinnig lekker gerecht creëren met toast, knoflook, olijfolie en tomaat. En als zij zo’n lekkere pan con tomate kunnen maken, kun jij dat ook.
Met zijn levendige kleur en zoete smaak is de paprika een favoriet van veel mensen. Geliefd bij zowel jong als oud, zowel rauw als bereid. Je kunt dunne reepjes rauwe paprika serveren met hummus als een gezond tussendoortje, of hele paprika's roosteren in de oven. De holle binnenkant van paprika's maakt ze ook geschikt om te vullen.
Net als paprika is ook paksoi het hele jaar door verkrijgbaar, maar in de zomer floreert de groente. Verwerk paksoi door warme gerechten zoals bami of een traybake. Snijd voor het koken de donkergroene bladeren los van het lichtgroene gedeelte. Het blad heeft namelijk maar kort nodig en wordt anders snel te nat. Paksoi gaat goed met sterkere smaakmakers, zoals sojasaus, ketjap en gedroogde specerijen.
Seizoensfruit verschilt van maand tot maand. Ontdek daarom in dit artikel welk seizoensfruit in welke maand verkrijgbaar is!
Welke groente eet je in welke maand? Iedere maand is er wel een andere seizoensgroente beschikbaar. We geven een makkelijk overzicht.
Bederft jouw groente en fruit te snel? Met deze tips kun je groente en fruit langer bewaren.
In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres