Gemakkelijk
15Min
40Min
4 Personen | |
---|---|
800 g | krieltjes in de schil |
5 el | olijfolie |
1 | citroen |
1 | bos groene asperges |
250 g | cherrytomaten |
300 g | zalm, ontdooid |
1/2 | bosje platte peterselie |
2 | tenen knoflook |
1/2 | groene peper |
Op zoek naar een makkelijk recept waarbij de oven het werk doet? Dan is deze traybake met vis, groene asperges en tomaatjes dé oplossing. Traybakes zijn volledige maaltijden uit de oven. Ze bestaan uit bijvoorbeeld geroosterde groenten samen met vlees, vis of aardappelen.
Je husselt alle ingrediënten met wat olijfolie door elkaar, en legt alles samen op een bakplaat of in een ovenschaal. Hup, de oven in en je hebt een klein half uur later een heerlijke maaltijd. Weinig voorbereiding, weinig afwas en ook nog eens erg lekker!
Verwarm de oven voor op 200 graden. Was en halveer de krieltjes. Meng met 1 eetlepel olijfolie en een snuf zout. Verdeel over een grote bakplaat of ovenschaal. Rooster 20 minuten in de oven.
Snijd de citroen in zes parten en breek de uiteindes van de groene asperges. Haal de bakplaat uit de oven en verdeel de cherrytomaten, groene asperges, zalm en citroen over de aardappelen. Besprenkel met 1 eetlepel olijfolie, zout en peper. Rooster nog eens 20 minuten in de oven.
Maak ondertussen de dressing. Haal de peterselieblaadjes van de takjes. Hak de peterselie samen met de knoflook en groene peper fijn. Meng met de resterende 3 eetlepels olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Zet apart.
Haal de traybake uit de oven en garneer met de dressing.
Dit gerecht kost ongeveer € 2,92 per persoon.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres