Gemakkelijk
10Min
25Min
4 Personen | |
---|---|
10 | Roma tomaten |
1 | rode ui, in grove stukken gesneden |
½ | rode ui |
5 | teentjes knoflook |
naar smaak | olijfolie |
naar smaak | zout en peper |
1 | winterpeen, in plakjes gesneden of wortels |
500 ml | water of groentebouillon |
100 ml | crème fraîche |
stokbrood, in plakken gesneden | |
naar smaak | rucola |
naar smaak | gegrilde courgette, in plakjes |
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
Leg 8 gehalveerde Roma tomaten, rode ui, winterpeen en knoflookteentjes op een bakplaat. Besprenkel met olijfolie, bestrooi met zout en peper, en rooster ze in de oven gedurende 20-25 minuten.
Snijd ondertussen de andere twee tomaten in kleine blokjes met ½ rode ui in kleine stukjes meng met een eetlepel olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Zet daarna even opzij.
Pureer de geroosterde groenten samen met de winterpeen in een blender of met een staafmixer tot een gladde soep. Voeg water of groentebouillon toe om de gewenste consistentie te bereiken.
Gril de courgette en meng 2 eetlepels olijfolie met 2 tenen geperste knoflook. Verdeel dit over de stukjes stokbrood aan beide zijden en bak goudbruin. Beleg de broodjes met de tomaten salsa en meng de gegrilde courgette met de rucola en wat olie, peper en zout.
Verwarm de soep in een pan op laag vuur en voeg de crème fraîche toe.
Serveer de soep met de bruschetta en de salade.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres