Gemakkelijk
25Min
25Min
4 Personen | |
---|---|
100 g | zilvervliesrijst |
4 | grote paprika’s |
100 g | tomaten |
1 | ui |
1 | teentje knoflook |
300 g | mager rundergehakt (of 400 g. fijngehakte paddenstoelen) |
1 tl | oregano |
1 tl | tijm |
400 g | tomatenblokjes |
100 g | geraspte kaas |
2 el | olijfolie |
Eet je liever vegetarisch? Vervang dan het gehakt door plantaardig rulgehakt of door paddenstoelen.
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking. Snijd de bovenkant van de paprika’s af en verwijder voorzichtig de zaadjes en zaadlijsten. Snijd de tomaten in blokjes. Snipper de ui. Hak de knoflook fijn.
Stap 2
Verhit een scheutje olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de ui en knoflook. Voeg het gehakt (of paddenstoelen) toe aan de pan en bak het bruin en gaar. Voeg de tomaten toe en breng het gehakt op smaak met de oregano en tijm. Voeg ook de rijst toe.
Stap 3
Vul de paprika’s royaal met het gehaktmengsel en plaats ze in een ingevette ovenschaal. Giet het blikje tomatenblokjes over de gevulde paprika’s in de ovenschaal. Bestrooi met geraspte kaas. Bedek de ovenschaal losjes met aluminiumfolie en bak 24 minuten in de oven. Verwijder dan de folie en bak nog eens 10 minuten.
De kcal van dit gerecht
Dit gerecht bevat ongeveer 455 kcal per persoon.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres