Gemakkelijk
25Min
25Min
4 Personen | |
---|---|
100 g | rijst |
4 | grote paprika’s |
1 | ui |
1 | teentje knoflook |
500 g | rundergehakt (of 400 g fijngehakte paddenstoelen) |
1 tl | oregano |
1 tl | tijm |
400 g | tomatenblokjes |
100 g | geraspte kaas |
Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking. Snijd de bovenkant van de paprika's af en verwijder voorzichtig de zaadjes en zaadlijsten. Snipper de ui. Hak de knoflook fijn.
Verhit een scheutje olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de ui en knoflook. Voeg het rundergehakt toe (of paddenstoelen) aan de pan en bak het bruin en gaar. Breng het gehakt op smaak met de oregano, tijm, zout en peper. Voeg ook de rijst toe.
Vul de paprika's en tomaten royaal met het gehaktmengsel en plaats ze in een ingevette ovenschaal. Giet het blikje tomatenblokjes over de gevulde paprika's en tomaten in de ovenschaal. Bestrooi met geraspte kaas. Bedek de ovenschaal losjes met aluminiumfolie en bak 25 minuten in de oven. Verwijder dan de folie en bak nog eens 10 minuten.
De prijs van dit gerecht is ongeveer €2,01 per persoon.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres