Groente zijn het lekkerst wanneer ze in hun eigen seizoen groeien. Niet alleen is groente dan smaakvoller en goedkoper, het is ook nog eens beter voor het milieu. Maar, welke groente eet je in welke maand?
In januari eet je stevige groente die je immuunsysteem versterken. Of je ze nu gebruikt in een stoofschotel of stamppot, deze heerlijke seizoensgroenten mogen niet ontbreken op het boodschappenlijstje in januari. Geen zin in stamppot? Wat dacht je van een winterse lasagne met boerenkool? Het is één van onze favoriete wintergerechten. Verder eet je in januari vooral deze seizoensgroenten:
Wortel is ieder seizoen op z'n best! Geniet dus het hele jaar van wortels van goede kwaliteit en een heerlijke smaak.
Ook in februari eet je verse groente met lekker veel vezels en vitamientjes. Wie denkt dat je in de winter geen lekkere salades eet, moet zeker ons recept voor de winterse linzensalade eens uitproberen.
Aan het eind van de winter, maar nog nét voor de lente geniet je van de volgende seizoensgroenten:
In april hangt de lente in de lucht en dat betekent nieuwe seizoensgroenten. Ook met Pasen kan je flink uitpakken met deze heerlijke groenten.
In april is de asperge bij ALDI op z'n best!
Mei is de maand van het aspergeseizoen. Deze maand ook bij ons vers verkrijgbaar in de winkel: geschilde asperges. Helemaal passend in dit seizoen is de salade met verse asperges, spinazie en ei.
Wanneer de lente langzaam plaatsmaakt voor de zomer, zie je steeds meer zomerse groenten in de schappen liggen. Ook in de lente is stamppot heerlijk. Wat dacht je van deze voorjaarsstamppot met rucola?
Een frisse pasta is een heerlijk zomers gerecht. Onze favoriet: truffelpasta met courgette, citroen en rucola. Wanneer de zomer écht van start gaat, vind je de volgende seizoensgroenten vers in de winkel:
Augustus is hét seizoen van verse waar de zomerse groenten volop verkrijgbaar zijn. Met sla en andere seizoensgroenten kun je een heerlijke zomerse salade op tafel zetten!
September is onze favoriete maand, want je geniet van de laatste zomerse groenten en de winterse groenten komen langzaam de schappen in!
In september maken een hoop groenten plaats voor herfstachtige smaken. Die combineer je lekker in een wrap, zoals een herfstige wrap met pompoen.
In oktober heeft de herfst echt zijn intrede gedaan en dat vraagt om ovenschotels waar je warm van wordt. Onze favoriet is de herfstige ovenschotel met worst en champignons.
Ook in november brengen de seizoensgroente de herfst in huis. Dat betekent dat het weer tijd is voor stamppot. Geniet bijvoorbeeld van een heerlijke andijviestamppot.
Heb je nog inspiratie nodig voor de feestdagen? Kijk dan eens wat je kunt maken met de seizoensgroenten. Tijdens het kerstdiner serveer je bijvoorbeeld een feestelijke hertenbiefstuk met hasselback aardappels, roergebakken boerenkool en eigen jus. Daarnaast kun je ook uit de voeten met de volgende verse seizoensgroenten:
Veel groenten zijn het hele jaar door te verkijrgen, maar onderste groente zijn iedere maand van het seizoen:
Bij seizoensproducten is ALDI afhankelijk van de oogst in Nederland. ALDI probeert zo veel mogelijk om seizoensproducten uit Nederland te verkrijgen. Indien niet mogelijk wordt er afgeweken naar andere landen.
Een vleugje Vietnam, een snufje Bali, een portie Thailand: laat je bij ALDI verrassen door de lekkerste Aziatische recepten.
Bowl gerechten zijn makkelijk én lekker. Van ontbijtbowl tot smoothiebowl,en van buddha bowl tot poké bowl. Met eten uit een kommetje varieer je eindeloos.
Wil jij groente op de BBQ klaarmaken? Lees hier veel inspiratie en recepten over de lekkerste groenten voor op jouw BBQ.
In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres