MINDER BETALEN EN TOCH MEER KRIJGEN

MINDER BETALEN EN TOCH MEER KRIJGEN

5 leuke variaties met diepvries bladerdeeg

Diepvries bladerdeeg is zo’n ingrediënt dat je eigenlijk altijd in huis moet hebben. Je kunt er vrij snel hartige en zoete hapjes van maken, een taart met restjes uit de groentelade of een complete appeltaart. Er zitten geen grenzen aan diepvries bladerdeeg. Lekker, goede kwaliteit, multi-inzetbaar en spotgoedkoop, daar moet je mee aan de slag. En we gaan je inspireren met vijf leuke variaties met diepvries bladerdeeg.



5 lekkere diepvries bladerdeeg gerechten

Pittige bonenstoof op krokant bladerdeeg

Deze bonenstoof is echt zo’n gerecht waarvan je eerder had willen weten dat het kon. Dit heerlijke hapje of voorgerecht is zo ogenschijnlijk simpel dat je het bijna niet kunt geloven. Deze pittige bonenstoof met kapucijners, gerookte kip, champignons en geraspte kaas is bijzonder lekker. Helemaal als je hem op krokant bladerdeeg serveert.

Shoarmaquiche met prei

Bladerdeeg is een graag geziene gast bij een quiche. Het is een makkelijke en heerlijk krokante bodem. Tip: bak de bodem altijd eerst zonder de inhoud af in de oven, dan wordt de bodem overal goed gaar. Vervolgens vul je de quiche met gebakken shoarma, prei, crème fraiche en kaas. Heel veel kaas.

Diepvries bladerdeeg hapjes met restjes uit de groentelade 

Nog zo’n lekker recept waar je alle gasten aan tafel heel erg gelukkig mee maakt en ook jouw portemonnee. Het is goedkoop en deze oplossing tegen voedselverspilling is ook nog eens goed voor het milieu. Maak kleine diepvries bladerdeeg hapjes met restjes groente die je nog over hebt (bijv. courgette, aubergine, tomaat of broccoli) en tomatentapenade, waarvan we een uitermate goede variant in de winkel hebben.

diepvries bladerdeeg

Quiche met mozzarella en groente

We hadden het eerder al over een bijzonder lekkere shoarmaquiche gehad, waar je bladerdeeg uit de diepvries voor kunt gebruiken. Maar deze vegetarische quiche met drie kleuren paprika, courgette en mozzarella is ook echt een pareltje. Eentje voor in het vaste weekmenu thuis.

Pastaschotel met prei, ham en bladerdeeg (diepvries)

Bladerdeeg kun je als bodem gebruiken, maar ook als krokante bovenlaag van bijvoorbeeld een ovenschotel. Voor dit gerecht maken we een pastaschotel en die vullen we met prei, ham, spruitjes, macaroni en room. Als toplaag maak je krokante ruitjes van bladerdeeg uit de diepvries. Zo heb je een heerlijke combinatie van de zachte vulling en de krokante korst. Smullen maar!

Meer zoals dit: