MINDER BETALEN EN TOCH MEER KRIJGEN

MINDER BETALEN EN TOCH MEER KRIJGEN

Zelf een appeltaart bakken in een paar simpele stappen

Een appeltaart zelf bakken lijkt misschien moeilijk, maar na het lezen van dit artikel draai ook jij je hand er niet meer voor om. Wij leveren de beste appels en bakmix voor appeltaart en in een handomdraai haal jij een heerlijk geurende appeltaart uit de oven of de airfryer.

appeltaart

Waar komt de traditie om zelf appeltaarten te bakken vandaan?

Op verschillende plekken in de wereld bakken ze appeltaart, met verschillende soorten deeg en vullingen. Onze Nederlandse appeltaart is een echte traditie die al in kookboeken uit het jaar 1500 beschreven staan. In Nederland gebruiken we voornamelijk een eenvoudig zanddeeg gevuld met appels en rozijnen of krenten. Vroeger aten de mensen direct van het land en appels groeien goed in Nederland. Dat wij zo graag appeltaart eten komt waarschijnlijk voort uit dat er grote oogsten appels (en peren) waren aan het einde van het jaar. Daar zaten ook altijd een paar minder goede appels tussen, die natuurlijk niet werden weggegooid. Die werden verwerkt tot appeltaart of appelmoes en daar werd door iedereen naar uitgekeken, want dit was en is nog steeds een echte traktatie.

Een appeltaart bakken in een paar simpele stappen  

  1. Kies het deeg dat je gaat gebruiken: zelfgemaakt deeg, bladerdeeg of een bakmix voor appeltaart.
  2. Maak het deeg klaar. Proef altijd het deeg.
  3. Verwarm de oven goed voor op 180 graden.
  4. Was de appels en snijd in stukjes. Maak lekker met suiker, kaneel en rozijnen.
  5. Vul je bakvorm met het deeg en de vulling.
  6. Bak af volgens de instructies op het pak en geniet van een verse warme appeltaart.

Appeltaart uit de airfryer

Wist je dat je een appeltaart ook in de airfryer af kunt bakken? Dat geeft ook nog eens een groot voordeel: het scheelt vaak de helft van de bereidingstijd. Zo bak je een appeltaart in een airfryer in slechts 30 minuten op 160 graden.

Recepten voor verschillende soorten appeltaart 

Heb je iets meer houvast nodig om een appeltaart te bakken? Geen probleem, wij zijn niet voor een gat te vangen en hebben daar natuurlijk ook een goede oplossing voor.

Glutenvrije appeltaart bakken

Heb je coeliakie of glutensensitiviteit, dan kun je beter producten met gluten vermijden. Dat hoeft voor de appeltaart geen probleem te zijn. Om de glutenvrije appeltaart te bakken gebruik je boekweitmeel in plaats van het traditionele zelfrijzend bakmeel of patentbloem. Net zo lekker, niemand die het proeft en jouw visite is ook blij. (Let op: boekweitmeel kun je gebruiken maar speltmeel weer niet. Speltmeel bevat wel gluten.)

Meer zoals dit: