Bladerdeegtaartjes met tomatentapenade en restjes uit de groentelade
Gemakkelijk
20 Min
5 Personen
- roomboter bladerdeegplakjes (450 gram)
- ei, losgeklopt met 2 theelepels melk of room
- tomatentapenade
- restjes groenten uit de groentelade (bijv courgette, aubergine, tomaat, broccoli) in hapklare stukjes
- Parmezaanse kaas, geschaafd
Ingrediënten
5 Personen
- roomboter bladerdeegplakjes (450 gram)
- ei, losgeklopt met 2 theelepels melk of room
- tomatentapenade
- restjes groenten uit de groentelade (bijv courgette, aubergine, tomaat, broccoli) in hapklare stukjes
- Parmezaanse kaas, geschaafd
Bereidingswijze
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200˚C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg de tien plakjes bladerdeeg op de bakplaat.
Stap 2
Vouw nu langs de vier zijden van de deeglapjes een rand deeg van 1 cm naar binnen. Duw de randen voorzichtig aan en bestrijk de randen met het losgeklopte eimengsel.
Stap 3
Prik met een vork in het middelste deel van de deeglapjes willekeurige gaatjes (ongeveer acht per deeglapje). Zet de bakplaat in de oven en bak 15 minuten tot het bladerdeeg mooi goudbruin is. Haal uit de oven en laat afkoelen. Duw het bladerdeeg eventueel voorzichtig plat met de achterkant van een eetlepel (dat is handig voor het vullen).
Stap 4
Bak ondertussen de groenten in een grillpan of koekenpan tot ze beetgaar zijn. Voor bladgroenten zoals rucola hoeft dit niet.
Stap 5
Besmeer elk bladerdeegtaartje met een beetje van de tomatentapenade en verdeel de warme groenten over de taartjes.
Stap 6
Gebruik een dunschiller om een beetje van de Parmezaanse kaas over de bladerdeegtaartjes te schaven. Serveer twee bladerdeegtaartjes per persoon.
Prijs van dit gerecht
Dit gerecht kost ongeveer 1.09 per persoon.