Croissants zijn altijd goed, maar uit zo’n blikje croissantdeeg kan nog veel meer lekkers komen. Met croissantdeeg kun je namelijk állerlei kanten op. Maak er bijvoorbeeld eens andere zoete broodjes van, gebruik het als taartdeeg of maak de lekkerste borrelhapjes.
Bekijk de recepten met croissantdeeg hieronder en duik snel zelf de keuken in om aan de slag te gaan.
Croissant-variaties met croissantdeeg
Kaneelbroodjes van croissantdeeg
Croissantdeeg hapjes voor de borrel
Een taartbodem of tarte tatin van croissantdeeg
Omdat het zo makkelijk is om lekkere croissants te maken met kant-en-klaar croissantdeeg, is het ook leuk om eens te variëren met de vulling. Beleg je croissants bijvoorbeeld eens met ham en kaas voor een verse ham-kaascroissant of chocolade voor een echte Franse pain au chocolat. Of experimenteer met gedroogde kruiden voor een kruidencroissant. En wat dacht je van wat noten en zaden, voor een echt origineel croissantje van vers croissantdeeg?
Wist je dat je met een blikje croissantdeeg ook heel makkelijk andere zoete broodjes kunt maken? Je kunt met croissantdeeg namelijk ook perfect kaneelbroodjes maken. Rol het deeg uit en besmeer het met een zoet kaneelmengsel voor het perfecte weekendontbijt. Of je ze nu als ontbijt, dessert of tussendoortje wil eten, deze zoete broodjes zijn altijd een hit. Proef de perfecte balans tussen knapperig croissantdeeg en zachte vullingen.
Naar recept: Kaneelbroodjes van croissantdeeg met sticky walnoten glazuur
Naar recept: Cinnamon rolls
De borrel is pas compleet als er lekkere hapjes zijn. Ook dan komt een blikje croissantdeeg goed van pas, want je maakt er de lekkerste borrelhappen mee. Het deeg is een ideaal alternatief voor bladerdeeg. Het is namelijk net zo knapperig als bladerdeeg, maar aan croissantdeeg wordt ook gist toegevoegd. Daardoor worden je baksels nog luchtiger. Probeer het eens uit met zelfgemaakte kaasstengels van croissantdeeg of vul het croissantdeeg met feta en spinazie. Perfect als hapje tijdens feestjes.
Een taart bakken is altijd leuk en lekker, maar ook flink wat werk. Door een blikje croissantdeeg te gebruiken, maak je het jezelf een stuk makkelijker. Je kunt croissantdeeg precies zo gebruiken als je gewoon bladerdeeg zou gebruiken en hetzelfde recept aanhouden. Voor de smaak hoef je het ook niet te laten: met z’n knapperige, boterige structuur wordt iedere taart of tarte tatin een succes. Hoef jij alleen nog maar te bedenken of je de taart vult met gekarameliseerde appels, peer of toch een hartige vulling.
Naar recept: Tarte tatin met peer
Naar recept: Bananen tarte tatins met pecan-karamel ijs
Naar recept: Hartige tarte tatins met stoofpeer en blauwe kaas, walnoten en dadels
Vulling zoals chocolade, appels, of geraspte kaas
Smaakmakers, zoals gemalen specerijen
Heb je nog bladerdeeg in je diepvries liggen? Of wil je graag iets met bladerdeeg maken? Je kunt direct aan de slag met deze 5 recepten.
Verwen jezelf met een uitgebreid ontbijt met verrassend broodbeleg, van tosti's tot croissants en champagne. Lees snel verder!
Flammkuchen maken is makkelijk, leuk en hartstikke lekker. Lees hier hoe je zelf de mooiste flammkuchen maakt.
In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres