De oprichter G. Braas is ooit begonnen als bakker met een klein dorpsbakkerijtje in Obdam (Noord-Holland). Op de eerste dag werden er twee broden gebakken. 85 jaar later zijn dat er 400.000. Bakkerij Braas is nog steeds een onafhankelijk familiebedrijf, inmiddels geleid door de derde generatie. De opkomst van de supermarkten werd door de familie al snel gezien als een groeikans. De bakkerij is momenteel maar liefst 30.000m2 groot en biedt werkgelegenheid aan zo’n 250 medewerkers. ALDI sprak met Brian Braas over de samenwerking, brood als onderdeel van De Schijf Van Vijf en hun regionale maatschappelijke betrokkenheid.
Bakkerij Braas ging dus van een zelfstandige Bakkerij naar een bedrijf dat ALDI-filialen van vers brood voorziet. Wat betekent dat voor de manier waarop je vers brood maakt?
‘Ons brood wordt nog altijd op traditionele wijze gebakken, maar wel in grote ovens en met automatische inpaklijnen. Al ons brood wordt in één bakkerij geproduceerd over meerdere geavanceerde productielijnen. Je zou kunnen zeggen dat we meerdere bakkerijen onder één dak hebben.’
Hoe is de samenwerking met ALDI tot stand gekomen?
‘De samenwerking tussen Braas en ALDI begint in 1984, toen de eerste ALDI-filialen zich in onze regio vestigden. Sindsdien is ons bedrijf met ALDI meegegroeid en inmiddels mogen wij onszelf als volwaardig partner voor de broodafdeling beschouwen.’
Hoeveel filialen van ALDI worden door jullie beleverd?
‘Zeven dagen per week voorzien wij 310 filialen van ALDI voor opening van de winkels van dagvers brood. Onze afbakbroodjes en prijswinnende stollen zijn zelfs in alle Nederlandse filialen te koop.’
Kun je wat meer vertellen over de broden van ALDI die door jullie worden gebakken?
‘Het broodassortiment is in een unieke samenwerking tussen ALDI en de bakkers samengesteld. Alle populaire broodsoorten zijn hierin terug te vinden, maar ook enkele unieke concepten die onderscheidend zijn in de markt en door consumenten zeer worden gewaardeerd. Zo is het luxe meergranenbrood door de Consumentenbond verkozen tot lekkerste meergranenbrood en is het extra vezelrijk volkorenbrood bekroond tot ‘Beste product van het jaar 2021-2022’!’
Wat zou de consument moeten weten over het brood van Bakkerij Braas en ALDI?
‘Als bakker vinden wij dat brood tot de basisvoeding van mensen behoort. Volkorenbrood is sinds jaar en dag onderdeel van de schijf van vijf, omdat het bijdraagt aan de gezonde inname van voedingsvezels, vitamines en mineralen. Het is dan ook niet meer dan logisch dat wij samen met ALDI inzetten op de verkoop van meer volkorenbrood in de winkels.’
Wat doet Bakkerij Braas op het gebied van duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen?
‘Naast alle voor de hand liggende maatregelen die energie- en kostenbesparend zijn, vinden wij het ook belangrijk om ons sociale gezicht te laten zien. Wij steunen dan ook diverse maatschappelijke initiatieven. Zo sponsoren we het regionale verenigingsleven en dragen wij met onze medewerkers graag een steentje bij aan de missie van Stichting Doesgoed, waardoor bedrijven gemotiveerd worden om een actieve bijdrage te leveren aan hun maatschappelijke omgeving.’
Waar bent u het meest trots op?
‘Het meest trots zijn wij op het door Bakkerij Braas ontwikkelde extra vezelrijk volkorenbrood, dat zowel meer vezels als minder zout bevat dan een gewoon volkorenbrood. Zo draagt dit brood nog meer bij aan een gezonde voeding, en er zijn steeds meer consumenten die dat inzien en het brood erg lekker vinden. Tegenwoordig is dit zelfs het best verkochte brood bij ALDI!’
In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres