Zelf hamburgers maken: 6 variaties
Zelf hamburgers maken? Natuurlijk wel. We geven je graag tal van variaties om je vingers bij af te likken. Of je nu liefhebber bent van vis, vlees of vegan: er is voor ieder wat wils. We geven je niet alleen tips voor het boodschappenlijstje, maar leggen ook uit hoe je deze heerlijke burgers klaarmaakt. In mum van tijd tover jij een verrassend lekkere maaltijd op tafel.
Hamburgers maken van vlees
Zelf een broodje hamburger maken van vlees? We delen drie heerlijke recepten om in een handomdraai je eigen broodje hamburger te bouwen:
Stoere burger met bacon en avocadomayo
Stoer én lekker: de rundergehakt hamburger met streaky bacon, de romige smaak van avocadomayo en een vleugje hete saus. Een simpele tip voor het bakken van je hamburgers: als je het gehakt platdrukt in de pan, bakt de burger heel snel gaar en krijg je een heerlijk krokant korstje. Het leuke van dit recept? Het is een goedkoop gerecht van ongeveer €1,70 per persoon en staat in tien minuten op tafel.
- Naar recept: stoere burger met bacon en avocadomayo
Gehaktburger met hummus en avocado
Zelf een broodje hamburger maken? In slechts tien minuten tover jij deze gehaktburger met hummus en avocado op tafel. Voeg er courgette, tomaat, rode ui, jonge bladsla, verse koriander of peterselie aan toe, en je maakt er een lekker broodje hamburger van om je gasten mee te verrassen.
- Naar recept: gehaktburger met hummus en avocado
Quarter Pounders
De traditionele quarter pounder zelf maken? Dat kan! Het kost weliswaar wat tijd en liefde om deze hamburger te maken, maar daar krijg je een smaakvolle burger voor terug. Het geheim van deze tasty burger? Creëer een smaakvolle burger door het gehakt met ui, knoflook, eieren, paneermeel en een snufje peper en zout te mengen. Deze dikke burgers vormen de basis van de heerlijke quarter pounders
- Naar recept: quarter pounders
Zelf hamburgers maken van vis
Zelf hamburgers maken van vis? Wij delen twee heerlijke variaties met jou.
Visburger met zelfgemaakte ravigotesaus
Combineer een Italiaanse bol met gemarineerde pangasiusfilet, sla, komkommer, mayonaise, sjalotjes, kappertjes, augurken, bieslook, peterselie en mosterd en zet een smaakvol én fijn gerecht op tafel. Speciaal voor de visliefhebbers!
- Naar recept: visburger met zelfgemaakte ravigotesaus
Zalmburger met Chinese kool en paprika
Liefhebbers van zalm kunnen hun hart ophalen bij dit heerlijke recept. Deze zalmburger is een originele variant op de traditionele hamburger waarmee je visliefhebbers heel blij maakt. Voedzaam met de toevoeging van Chinese kool en paprika voor een heerlijk gerecht dat prima doordeweeks kan.
- Naar recept: zalmburger met Chinese kool en paprika
Vegan broodje hamburger
Zelf hamburgers maken kan ook heel makkelijk vegan. Wij delen een origineel recept om je vingers bij af te likken.
Vegan kipburger met guacamole en gepofte zoete aardappel
Ga jij voor een vegan burger? Dan hebben wij een heerlijk recept voor je bedacht: een vegan kipburger met guacamole en gepofte zoete aardappel. Daar voegen we tomaat, ui, limoensap en een vleugje peper en zout aan toe, waardoor je ook eem klein beetje aan de vitamientjes denkt. In vijftien minuten tover je deze zelfgemaakte vegan burger op tafel. Duik de keuken in en smullen maar!
Meer zoals dit:
Gezellig etentje met vrienden? 3 tips voor een relaxte avond
Je wilt gezellig een etentje met vrienden thuis, hoe pak je dat beste aan? Lees hier 3 essentiële tips voor een relaxte avond.
Tips voor tijdens het barbecuen
Als je het aan ons vraagt is ieder seizoen een BBQ seizoen. Maar hoe verzorg je de barbecue, maak je de lekkerste gerechten klaar en word je een absolute pro in barbecuen? Lees onze tips.
BBQ spiesen om zelf te maken: 6x net even anders
Heerlijke BBQ spiesen om zelf te maken, wie wil dat nou niet? De traditionele barbecue gevuld met hamburgers, kipsaté en speklappen kennen we allemaal wel: bij ALDI doen we het net even anders!