MINDER BETALEN EN TOCH MEER KRIJGEN

MINDER BETALEN EN TOCH MEER KRIJGEN

3x de lekkerste kerstsoep 

Krijg jij deze kerst veel mensen over de vloer? Geen stress, wij helpen je op weg naar een zorgeloos kerstdiner! Denk daarbij bijvoorbeeld eens aan een lekkere soep als voor- of tussengerecht. Om je op weg te helpen hebben we wat soepen voor je verzameld die perfect passen in de kerstsfeer.

De kleur van kerst: rode bietensoep met gember

Wie denkt aan kerst, krijgt ongetwijfeld visioenen van de kleuren rood en groen: dé kerstkleuren. Daarom hebben we een soep voor je die de mooie dieprode kleur genereert: een rode bietensoep. Een soep waarvoor je niet veel ingrediënten nodig hebt, maar die een smakelijk resultaat oplevert!

Dit heb je nodig per twee kommen soep:

  • 4 gekookte bieten
  • 1 ui
  • 1 rode peper
  • 1 paprika
  • 1 teen knoflook
  • 300 ml bouillon
  • Gember
  • Zout
Rode biet

Zo maak je het:

Snijd de rode bieten, de paprika, de ui, rode peper en knoflook in kleine stukjes. Verhit een pan met een beetje olie en bak hierin alle ingrediënten behalve de rode bieten aan. Deze voeg je pas na ongeveer vijf minuten samen met de bouillon toe. Breng het geheel aan de kook en laat 10 minuten zacht koken. Breng de soep tot slot op smaak met peper en zout en voeg ook de gember toe voor een extra pittige smaak.

Simpel maar leuk: tomatensoep versierd

Simpel, maar bijna altijd geliefd: een lekkere tomatensoep. Hiermee weet je in elk geval zeker dat je je gasten blij maakt! Maak ze nog blijer door op de rode soep een tekening van crème fraîche te maken, met een satéprikker. Bijvoorbeeld een kerstboom.

Dit heb je nodig voor vier koppen soep:

  • 750 gram tomaten
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 750 ml bouillon (tuinkruiden)
  • Crème fraîche
  • Olijfolie
  • Optioneel: basilicum voor garnering
Kerstsoep bij Aldi

Zo maak je het:

Verhit een grote pan met een beetje olie en fruit hierin de ui en knoflook aan. Snijd ondertussen de tomaten in parten en voeg ze na 3 minuten toe aan de pan. Laat nog eens vijf minuten koken en voeg dan de bouillon en de tomatenpuree toe. Laat de soep nog eens tien minuten doorkoken en pureer het geheel tot een gladde massa. Breng de soep op smaak met peper en zout en voeg eventueel basilicum toe. Maar nog beter: decoreer de soep met een kerstige afbeelding van crème fraîche, met behulp van een satéprikker. Denk bijvoorbeeld aan een kerstboom, kerstbal of kerstster die je in de soep kan tekenen.

Oh dennenboom: groene broccolisoep met Franse mosterd

Voilà, de rode soepen hebben we voorgesteld. Nu is het tijd voor een groene variant. Wat dacht je van een heerlijke broccolisoep met Franse mosterd?

Dit heb je nodig voor vier kommen soep:

  • 1 kg broccoli, in roosjes
  • 2 eetlepels Franse mosterd
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • Olijfolie
  • 1,5 liter kippenbouillon
  • Peper & zout
  • Optioneel: gebakken spekjes of geraspte kaas
  • Optioneel: crème fraîche
Kerstsoep bij Aldi

Zo maak je het:

Verwarm een beetje olie in een grote pan en fruit allereerst de ui en knoflook aan. Voeg na een paar minuten de broccoli toe. Bak dit even mee en giet dan de bouillon in de pan. Breng het geheel aan de kook en laat het 10 minuten pruttelen. Gelukt? Pureer alles nu tot een gladde massa. Voeg tot slot peper en zout toe aan de soep en, niet onbelangrijk: de mosterd. Eventueel kun je er nu nog gebakken spekjes of geraspte kaas aan toevoegen. Voor de finishing touch is het leuk de soep te serveren met een kerstboom van room, als dit lukt. Succes!