MINDER BETALEN EN TOCH MEER KRIJGEN

MINDER BETALEN EN TOCH MEER KRIJGEN

5 winterse gerechten met stoofvlees

Heb jij zin om de chef in jou naar boven te halen en om je gasten te verrassen met een heerlijk winters recept? Of om jezelf gewoon eens goed in de watten te leggen? De stoofpot van runderriblappen is een typisch oud-Hollands recept, maar kun je ook bereiden geïnspireerd op de internationale keuken. Van Vlaamse en Aziatische tot Franse gerechten. Zet je stoofpan op het fornuis en laat het een aantal uur lekker pruttelen. Heerlijk voor een zondagsmaaltijd bijvoorbeeld. Welke is jouw favoriet?

Aziatisch stoofvlees met bier

Stoofvlees met bier: het blijft een gouden combinatie! En in dit stoofvlees recept komen die twee smaakmakers heel goed tot z’n recht. Een frietje met Aziatisch stoofvlees breng je namelijk op smaak met Steenbrugge Abdijbock, oftewel: donker herfstbier. De Aziatische smaken van dit frietje stoofvlees worden versterkt door heerlijke toppings als gebakken uitjes en koriander.

Patatje stoofvlees op z’n Vlaams

Zelf een patatje stoofvlees maken, maar heb je niet uren de tijd? Binnen een uur tover je dit gerecht van Vlaams stoofvlees met zoete aardappelfriet en zelfgemaakte mayonaise op tafel. En zoals je van ons gewend bent, lekker eten hoeft helemaal niet duur te zijn. Voor ongeveer 2,90 per persoon kun je dit gerecht maken. Smullen maar!

patatje stoofvlees

Runderstoofvlees uit de oven

De meeste stoofvleesrecepten vragen wel wat liefde én aandacht, zoals bijvoorbeeld dit gerecht van runderstoofvlees uit de oven. Door het vlees uren te laten garen, wordt het vlees soepel en zacht en een genot om van te eten. Bij dit stoofvlees recept is geduld een schone zaak: de ovenschaal met stoofvlees mag 3,5 uur pruttelen in de oven. Je moet er wat voor over hebben!

Franse Boeuf Bourguignon

Wijn én stoofvlees: het is een combi om je vingers bij af te likken! In het typische Franse stoofvlees recept Boeuf Bourguignon mag, zoals we van de Franse keuken gewend zijn, de volle rode wijn niet ontbreken. Dat in combinatie met ingrediënten als runderriblappen, spekreepjes, uien, bospeen, champignons en laurierblaadjes, maakt dit stoofvlees recept tot een ware smaaksensatie. Als bijgerechten kun je aardappelpuree, gebakken of gekookte aardappeltjes met tijm serveren.

Runderriblappen met ratatouille

Als we ons nu toch in Franse sferen wanen, sluit dit gerecht daar mooi op aan: de runderriblappen met ratatouille. Oftewel, een Frans recept van gestoofde groenten dat we vooral in de zuid-Franse Provence veel terugzien. Grote kans dat dit heerlijke stoofvlees recept voor herhaling vatbaar is!

Meer zoals dit: