5 winterse gerechten met stoofvlees
Heb jij zin om de chef in jou naar boven te halen en om je gasten te verrassen met een heerlijk winters recept? Of om jezelf gewoon eens goed in de watten te leggen? De stoofpot van runderriblappen is een typisch oud-Hollands recept, maar kun je ook bereiden geïnspireerd op de internationale keuken. Van Vlaamse en Aziatische tot Franse gerechten. Zet je stoofpan op het fornuis en laat het een aantal uur lekker pruttelen. Heerlijk voor een zondagsmaaltijd bijvoorbeeld. Welke is jouw favoriet?
Aziatisch stoofvlees met bier
Stoofvlees met bier: het blijft een gouden combinatie! En in dit stoofvlees recept komen die twee smaakmakers heel goed tot z’n recht. Een frietje met Aziatisch stoofvlees breng je namelijk op smaak met Steenbrugge Abdijbock, oftewel: donker herfstbier. De Aziatische smaken van dit frietje stoofvlees worden versterkt door heerlijke toppings als gebakken uitjes en koriander.
- Naar recept: frietje stoof met Aziatisch stoofvlees en abdijbock
Patatje stoofvlees op z’n Vlaams
Zelf een patatje stoofvlees maken, maar heb je niet uren de tijd? Binnen een uur tover je dit gerecht van Vlaams stoofvlees met zoete aardappelfriet en zelfgemaakte mayonaise op tafel. En zoals je van ons gewend bent, lekker eten hoeft helemaal niet duur te zijn. Voor ongeveer 2,90 per persoon kun je dit gerecht maken. Smullen maar!
Runderstoofvlees uit de oven
De meeste stoofvleesrecepten vragen wel wat liefde én aandacht, zoals bijvoorbeeld dit gerecht van runderstoofvlees uit de oven. Door het vlees uren te laten garen, wordt het vlees soepel en zacht en een genot om van te eten. Bij dit stoofvlees recept is geduld een schone zaak: de ovenschaal met stoofvlees mag 3,5 uur pruttelen in de oven. Je moet er wat voor over hebben!
- Naar recept: runderstoofvlees uit de oven
Franse Boeuf Bourguignon
Wijn én stoofvlees: het is een combi om je vingers bij af te likken! In het typische Franse stoofvlees recept Boeuf Bourguignon mag, zoals we van de Franse keuken gewend zijn, de volle rode wijn niet ontbreken. Dat in combinatie met ingrediënten als runderriblappen, spekreepjes, uien, bospeen, champignons en laurierblaadjes, maakt dit stoofvlees recept tot een ware smaaksensatie. Als bijgerechten kun je aardappelpuree, gebakken of gekookte aardappeltjes met tijm serveren.
- Naar recept: Boeuf Bourguignon
Runderriblappen met ratatouille
Als we ons nu toch in Franse sferen wanen, sluit dit gerecht daar mooi op aan: de runderriblappen met ratatouille. Oftewel, een Frans recept van gestoofde groenten dat we vooral in de zuid-Franse Provence veel terugzien. Grote kans dat dit heerlijke stoofvlees recept voor herhaling vatbaar is!
- Naar recept: runderriblappen met ratatouille
Meer zoals dit:
Vegan gourmet en menu's voor het paasdiner
Ga je vegan dineren met Pasen? Dat is makkelijker dan je denkt. Lees snel verder voor tips voor een vegan paasdiner.
De tafel dekken volgens de etiquette is nooit zo makkelijk geweest
Wil jij de tafel dekken zoals in een restaurant? Met deze tips dek jij de tafel volgens de etiquette in een handomdraai.
20 ideeën voor een vegetarische Paasborrel
Wil jij een vegetarische Paasborrel organiseren? Dat is makkelijker dan je denkt! Simpele recepten, ideeën en praktische tips.