Eten met stokjes met een makkelijk stappenplan
Ook zo trots op jezelf als je succesvol een stukje sushi in de sojasaus kunt dippen én naar je mond kunt brengen? In Azië weten ze wel raad met stokjes en dat wil jij ook leren. Eten met stokjes is eigenlijk niet zo moeilijk, volg onze stappen en blijf vooral oefenen. Heel veel oefenen! Gelukkig krijg je met dit stappenplan het eten met stokjes zó onder de knie.
1. Eten met stokjes stappenplan
- Begin met één stokje. Plaats één stokje op de plek waar je wijsvinger en duim verbinden, met de palm van de hand naar boven. Knijp die plek samen om het stokje stevig vast te houden.
- De dikke kant boven. Plaats het stokje zo dat de dikke of bredere kant onderaan is (tussen de wijsvinger en de duim) en de dunnere kant bovenaan.
- Laat rusten op de middelvinger. Net als een pen, laat je het stokje rusten op de middelvinger, maar dan net iets lager.
- Het tweede stokje. Nu pas ga je aan de slag met het tweede stokje: pak hem vast tussen je wijsvinger en duim. Dit is het stokje dat beweegt, het andere stokje houd je stil.
- Gelijk afstemmen. Zorg ervoor dat de uiteinden van beide stokjes gelijk zijn, zodat je het eten ermee vast kunt pakken.
- Open en dicht. Oefen nu of je de stokjes open en dicht kunt doen, terwijl alleen het bovenste stokje beweegt en de uiteinden elkaar niet kruisen, maar op elkaar ‘tikken’.
- Eet smakelijk! Oefening baart kunst, dus ga vooral aan de slag met sushi, rijst en noodles.
- Lees ook: al onze lekkerste Aziatische recepten!
Geheime truc: stokjes met elastiek
Heb je de techniek om met stokjes te eten toch nog niet helemaal onder de knie? Zorg er dan voor dat je bij je volgende sushidate een elastiekje meeneemt. Haal het papier dat om de stokjes zit van de stokjes en rol het op. Plaats het tussen de uiteinden van de stokjes en bind het elastiekje eromheen. Nu plaats je de stokjes zoals hierboven uitgelegd. Je kunt ook – als je durft – om kinderstokjes vragen, dan is dit al voor je gedaan!
Op het boodschappenlijstje:
Meer zoals dit:
Aziatisch gerecht op tafel? De 5 lekkerste variaties voor elke dag
Een vleugje Vietnam, een snufje Bali, een portie Thailand: laat je bij ALDI verrassen door de lekkerste Aziatische recepten.
Zelf hamburgers maken: 6 variaties
Zelf hamburgers maken? Bij ALDI hebben we tal van variaties om een broodje hamburger te maken. Of je nu liefhebber bent van vis, vlees of vegan: er is voor ieder wat wils.
Inspiratie voor een 3-gangen Aziatisch menu
Op zoek naar een 3-gangen menu? Laat je inspireren door deze Aziatische recepten en maak een heerlijk Aziatisch menu klaar met mango sticky rice als dessert.