MINDER BETALEN EN TOCH MEER KRIJGEN

MINDER BETALEN EN TOCH MEER KRIJGEN

Hoe maak je zelf een lekkere BBQ saus?  

Zeg je bbq, dan zeg je saus! Ben jij ook zo’n fan van een bbq mét lekker veel sausjes? In een hoekje op je bord naast elkaar, zodat je eerst alles nog netjes apart hebt en dan later alles door elkaar mengt? Of ben je meer van één soort, maar dan wel de allerlekkerste saus voor bij bbq? Geen zorgen, we helpen alle soorten en maten sausliefhebbers. We zetten een aantal lekkere sauzen voor de bbq op een rijtje die je zelf kan maken. Voor ieder wat wils.

Ceasar’s dip: de lekkerste saus voor vis van de bbq

Velen kennen deze saus van een Ceasarsalade, een bijzonder lekkere salade uit Italië. Maar wist je dat deze dressing van mayonaise, beetje azijn, honing, Parmezaanse kaas en mosterd ook goed past is bij verschillende soorten vis, gegrilde kaas en kaasburgers en varkensvlees? Ga het deze zomer uitproberen, het komt standaard op jouw bbq bordje.

Cocktailsaus: de klassieker 

Cocktailsaus is de meest geziene saus op tafel bij de bbq in Nederland en dat snappen we helemaal. Hij is toegankelijk en een ultieme combinatie van mayonaise, ketchup en specerijen. Cocktailsaus past overal goed bij, je kunt wel zeggen dat het een échte allemansvriend is. Een flesje kopen kan, maar cocktailsaus zelf maken is helemaal niet zo moeilijk. In dit recept eten we hem met frikandellen van de bbq. Dát is misschien wel de meest geniale tip die we je dit jaar gaan geven.

frikandellen van de bbq

Abrikozen mosterddip: een bijzondere frisse saus voor bij de bbq 

Dit sausje is misschien een rare in het rijtje, maar we wilden je deze niet laten missen. Deze dip van abrikozen, mosterd, een klein beetje gember en crème fraîche is zacht, maar heeft toch een beetje pit. Deze abrikozen mosterddip is fantastisch te combineren met gegrilde kaas, maar ook bij varkensvlees en groente van de bbq. Het proberen waard!

Blauwebessen bbqdip: de lekkerste saus voor vlees van de bbq  

Ben je op zoek naar een lekker sausje voor vlees van de bbq? Probeer deze blauwebessen bbqdip. Deze saus klinkt zoet, maar is in werkelijkheid zoetig, licht pittig, zuur en bijzonder lekker voor bij rood vlees, zoals een steak of biefstuk. De blauwe bessen blijken samen met tomaatjes, chilipoeder en azijn een fantastische combinatie te zijn voor bij de bbq.

Tip: lekkere boter als barbecuesaus

Boter gebruik je vaak niet bij de barbecue en dan al helemaal niet als barbecuesaus – behalve bij een stokbroodje. Maar als je deze tip in de praktijk gaat brengen, zal de boter in de toekomst nooit meer ontbreken bij jouw bbq’s.

Wat is het idee? Maak boter op smaak met lekkere smaakmakers zoals bij een kruidenboter. Zet deze klaar in de buurt van de bbq zodat je hem direct kan pakken. Haal een rokend stuk heet vlees, groentespies of (vega) burger van het rooster en leg daar direct een stukje boter op. De boter zal smelten en alle smaken zullen er intrekken. Dit maakt het vlees smeuïg en je hebt gelijk de lekkerste barbecuesaus of jus die er bestaat!

Nog meer lekkere barbecuesauzen

In de winkel hebben we een ruim assortiment aan sauzen de lekker zijn voor bij de bbq. Je hoeft ze dan ook niet zelf te maken. Denk aan de bekende tafelsauzen: knoflook-, cocktail-, en barbecuesaus of de partysauzen: tzatziki, mosterddille, kerrie en rode shoarmasaus. Maar ook chilisaus, satésaus of Amerikaanse fritessaus zijn heerlijk uit een flesje. Zeker met de kwaliteit van de ALDI. Natuurlijk wel!

Meer zoals dit: