MINDER BETALEN EN TOCH MEER KRIJGEN

MINDER BETALEN EN TOCH MEER KRIJGEN

Lekkere BBQ dips en kruidenboters om zelf te maken

Wij weten dat een goede BBQ dip en kruidenboter de avond kan maken. De barbecue staat aan, het vlees ligt te sudderen, de salades staan klaar. Klinkt alsof alles klaar is voor een geslaagd avondje barbeknoeien. De dipjes zijn hierbij essentieel, want daarmee maak je jouw barbecue nou net even lekker anders. We hebben een mooi assortiment sauzen in de winkel, maar daarnaast kan je ook jouw eigen BBQ dip met gemak maken. We hebben de favoriete BBQ dips op een rijtje gezet.

Caesar dip

Deze klassieke dip is een ware smaakmaker voor de barbecue. Heerlijk naast een stukje gegrilde kip, als dressing over de salade of gewoon om je stokbrood in te dippen. Voor de barbecuende vegetariërs is ceasar dressing ook heerlijk om bij je gegrilde maïskolf te eten.

Abrikozen mosterd dip

Wauw! Wat een smaaksensatie is deze dip. En met maar zes ingrediënten is ‘ie nog supersimpel te maken ook. Deze spannende dip eet je met geroosterde ham, gegrilde zalmfilet of een gepofte aardappel van de grill. Is het geen abrikozenseizoen? Gebruik dan abrikozenjam van ALDI. Bovendien ben je dan nog sneller klaar ook.

Blauwe bessen BBQ-dip

Wel eens spareribs van de barbecue gegeten? Wat dacht je van een lekkere dip die daarbij hoort? In plaats van de standaard barbecuesaus uit een knijpfles, maak je de beste BBQ dip gewoon zelf. En dan wel met blauwe bessen en snoeptomaatjes voor een extra volle smaak. Ook lekker: heb je de volgende dag nog wat dip over? Smeer dit dan op een plakje kipfilet of ham op je boterham de volgende dag.

bbq dip

Kerrie-bananenboter

Dit wordt sowieso de favoriet deze zomer: de zelfgemaakte kerrie-bananenboter. Ten eerste omdat alleen de naam al erg exotisch is en ten tweede omdat het heerlijk smaakt op vers stokbrood. En een barbecue is natuurlijk niet compleet zonder stokbrood. De kerrie-bananenboter is ook lekker op een gepofte zoete aardappel of besmeer je hamburgerbroodje ermee. Maak deze dip een dag van te voren klaar, dan trekt de smaak er goed in.

Lente-kruidenboter

Of je het nu gebruikt op stokbrood, op de burger of op de maïskolf: kruidenboter is de perfecte toevoeging op al je BBQ-ingrediënten. Dus waarom zou je die perfecte compagnon niet zelf maken? Extra leuk als je er je eigen draai aan geeft en met unieke smaken komt, zoals bijvoorbeeld met deze lente-kruidenboter met lente-ui. Heb je toch geen zin om uren in de keuken te staan? Dan hebben we de allerlekkerste kruidenboter ook gewoon voor je in het schap liggen.

Meer zoals dit: