MINDER BETALEN EN TOCH MEER KRIJGEN

MINDER BETALEN EN TOCH MEER KRIJGEN

Zo maak je avondeten makkelijk: 5 recepten

Mag het avondeten makkelijk voor jou vanavond? Natuurlijk wel! Want soms hebben we niet zo’n zin om daar heel veel energie in te stoppen. Helemaal na een drukke werkdag of met kleine kinderen kan het soms ontbreken aan inspiratie of tijd - en dat is geen enkel probleem. Want we gaan je helpen met vijf recepten voor makkelijk avondeten van goede kwaliteit, die ook nog eens prima passen bij een klein budget.

1. Italiaanse pasta met makkelijke ragù

Pasta is een slimme manier om een snelle maaltijd klaar te maken die iedereen lekker vindt. Zoals deze spaghetti – of een andere lekkere pasta – met een snelle ragù van rundergehakt, tomaat afgetopt met natuurlijk Parmezaanse kaas. 15 minuten pruttelen en klaar is kees!

2. Kip met Parmaham uit de oven

VWe blijven nog even in Italië, want daar weten ze wat lekker is. De pesto hebben we al voor je gemaakt en de groente al gesneden, je hoeft alleen nog de kipfilet om te wikkelen met Parmaham en de oven aan te zetten, net zo makkelijk. Voor de rest doet de oven het meeste werk, tijd genoeg om even door de rest van de recepten te scrollen.

3. Makkelijk avondeten: lekkerbekken met rijst

Dit gerecht is wel heel makkelijk voor het avondeten, zo makkelijk dat kun je bijna niet geloven. De beste lekkerbekken van Nederland heb je binnen 15 minuten op tafel met rijst, zoetzure komkommer, frisse tomaatjes en een fantastische ketjapsaus. Gewoon meteen doen!

gebakken vis

4. Roerbak met vega wokreepjes

Roerbakken is heel kort op hoog vuur groente bakken zodat ze beetgaar worden, maar wel superknapperig zijn. In deze roerbak doen we precies hetzelfde met voorgesneden wokgroente, babywortels en sperziebonen. Dan heb je dus een lekkere grote bak vol groente, wokreepjes, koriander en cayennepeper voor een beetje pit. Lekkerder kunnen we het niet maken, de ingrediënten een mooi prijsje geven natuurlijk wel.

5. Chili sin carne als makkelijk avondeten

In deze chili sin carne wordt het gehakt vervangen door zo’n lekkere vegetarische variant dat je het verschil niet gaat proeven. Ook is er een leuke twist door het vervangen van de rijst door wraps, waardoor je lekker kunt scheppen en dopen. Niet schrikken van de bereidingstijd, het komt er voornamelijk op neer dat je alles in één pan stopt en dan een half uur laat pruttelen. Supermakkelijk!

Meer zoals dit: