MINDER BETALEN EN TOCH MEER KRIJGEN

MINDER BETALEN EN TOCH MEER KRIJGEN

In een opgeruimde keuken wordt koken een stuk makkelijker. In een druk leven of huishouden is het fijn als je niet iedere keer alles moet opruimen voordat je begint met koken. Een goede tip voor iedereen is dan ook om je aanrecht rommelvrij te houden. Maak hoekjes, bakjes en rekjes zodat alles is opgeruimd én binnen handbereik staat. We bespreken allerlei mogelijkheden en tips voor al het keukengerei dat nu nog op jouw aanrecht ligt.

Je aanrecht opruimen: met deze tips hou je het rommelvrij 

1. Alles aan de kant    

Een opgeruimd aanrecht zorgt ervoor dat je voldoende ruimte hebt om groente te snijden, aardappelen te schillen en lekkere gerechten klaar te maken. De grote vraag is alleen: waar laat je dan alle keukengerei wanneer je het niet nodig hebt? Het antwoord is simpel: in hippe manden en handige bakjes. Plaats alle kruidenpotjes bij elkaar op een dienblad. Leg fruit en groente dat niet in de koelkast hoeft bij elkaar op mooie schalen.

tip

Gebruik een etagère om ruimte te besparen. Zo sorteer je meteen kwetsbaar fruit van zware aardappelen, en vind je gemakkelijk kleine stukjes gember en knoflook terug in je voorraad.

tip

2. Aan de muur 

Een andere fijne oplossing is door al je tools aan de muur te hangen. Dan kun je er gemakkelijk bij en bovendien hoef je niets te verplaatsen bij het schoonmaken. Dubbel zo handig, als je het ons vraagt. Hang messen aan een magnetisch messenrek, bevestig pannen aan een stevige buis en zelfs kleine kruidenplantjes hang je netjes op een rij aan haakjes aan de muur.





3. Maak een koffiehoek 

Dol op koffie? Dan vind je het waarschijnlijk belangrijk dat alle koffiecomponenten binnen handbereik staan. Een koffiehoek is de oplossing om jouw ochtend rommelvrij te beginnen. Giet alle koffiebonen in een afsluitbaar blik of plaats koffiecups in een glazen vaas. Vul een suikerpot met de suikerklonten en zet het melkkannetje klaar voor gebruik. Stapel de koffiekopjes netjes op z’n kop op en zet de koffielepeltjes in een mooie beker ernaast.





aanrecht opruimen

4. Maak een afwashoek 

De afwasspullen bewaar je het beste bij elkaar. Zorg voor een metalen mandje dat bestand is tegen een natte spons. Plaats hierin de afwasborstel, het afwasmiddel en je vaatdoeken, zodat alles na gebruik kan uitdruipen en vanzelf droogt. Dat levert je tijd op!

5. Maak een kookhoek 

Maak naast het fornuis een handig hoekje met de belangrijkste benodigdheden. Zet olie, zout en peper op een dienblad en bewaar pollepels, spatels en opscheplepels in een vaas of pot. Plaats alles binnen handbereik, zodat je tijdens het koken nooit ver hoeft te zoeken.

6. Eet je decoratie! 

Voor iedereen die slim met de ruimte in de keuken om moet gaan, is het aan te raden zoveel mogelijk van je ingrediënten als decoratie te gebruiken. Gekleurd fruit staat prachtig op het aanrecht en die groene kruidenplantjes brengen letterlijk leven in de brouwerij.





Meer zoals dit: