MINDER BETALEN EN TOCH MEER KRIJGEN

MINDER BETALEN EN TOCH MEER KRIJGEN

Biefstuk met groenten: welke groente eet je bij een biefstuk?  

Een perfect gebakken biestukje, lekkere krokante aardappeltjes erbij en natuurlijk een beetje verse groenten… Heerlijk! Biefstuk met groenten is altijd een goed idee, maar welke groenten zijn dan het allerlekkerst? In dit artikel lees je welke groenten bij biefstuk passen en hoe je ze het best kunt bereiden. Tot slot leggen we ook uit hoe je de ultieme smakelijke champignons voor bij een stukje biefstuk bakt en delen we de lekkerste biefstuk recepten.

biefstuk met groenten

Groente bij biefstuk

Voor we doorgaan naar de champignons staan we eerst stil bij de groenten. Hoewel praktisch elke groente goed smaakt bij een mooi stuk biefstuk, zijn er een aantal groenten en groentesoorten die er bovenuit springen. De smaak van rundvlees is kenmerkend, maar redelijk neutraal. Daardoor passen juist uitgesproken smaken er goed bij. Het is vooral belangrijk dat de groenten bij de biefstuk net als het vlees hartig zijn, maar tegelijkertijd ook een beetje fris.

Een goed voorbeeld van lekkere groenten bij biefstuk zijn geroosterde tomaatjes. Die zijn zoet, fris en hartig door het roosteren. Een top smaakcombinatie! Hetzelfde geldt voor geroosterde of gekookte broccoli, groene asperges, gepofte witte of rode ui, geroosterde paprika, pompoen, bietjes en knolselderij. Breng de groenten eventueel op smaak met een beetje citroensap of citroenrasp, dat zorgt voor een mooie balans tussen hartig en fris.

  • Tomaat & paprika

  • Broccoli

  • Groene asperges

  • Gepofte ui

  • Pompoen

  • Bieten

  • Knolselderij

Biefstuk met champignons 

Naast groenten is biefstuk met gebakken champignons ook een bekende combinatie. En niet zomaar een! De hartige smaak van champignons past namelijk perfect bij het rode vlees van biefstuk. Het enige nadeel is dat champignons veel vocht absorberen en daardoor snel zompig kunnen worden. Gelukkig is er een simpele truc om dat te voorkomen.

Voor de perfecte gebakken champignons is het vooral belangrijk dat je ze bakt in een koekenpan op hoog vuur met neutrale olie zoals milde olijfolie of zonnebloemolie. Door de hitte van de pan verdampt het vocht namelijk razendsnel. Een neutrale olie kan goed tegen hitte en verbrandt niet zo snel als roomboter. Verwarm de pan dus op hoog vuur met een scheutje olie en bak hierin de champignons in plakjes of stukjes tot ze goudbruin en krokant zijn. Breng op smaak met zout en peper, en eventueel een scheutje wijn- of balsamicoazijn, citroensap of sherry. Lekker met fijngehakte peterselie.

Lekkere biefstuk recepten 

Trek gekregen in biefstuk? Bekijk de lekkerste biefstuk recepten hieronder. Uiteenlopend van een simpel AVG’tje met aardappelpuree en wintergroenten uit de oven tot een sjieke hertenbiefstuk met tomaten-sinaasappelsaus. Ook lekker met stamppot en rodewijnsaus, of gewoon puur natuur met een korreltje zout. Tip: zorg altijd dat het vlees ten minste 30 minuten van tevoren uit de koelkast wordt gehaald en laat het na het bakken nog een paar minuten rusten.

Biefstuk van ALDI: Best Getest

Meer zoals dit: