Hertenbiefstuk met tomaten-sinaasappelsaus en groenten uit de oven
Gemakkelijk
25 Min
20 Min
4 Personen
- groente ovenschotel pastinaak (à 400-500 g)
- boter
- kleine ui fijn gesnipperd
- runderbouillon
- sinaasappel schoongeboend
- runderbouillon1
- gezeefde tomaten
- kookroom
- rozemarijn
- tijm
- hertenbiefstuk (diepvries) ontdooid
Ingrediënten
4 Personen
- groente ovenschotel pastinaak (à 400-500 g)
- boter
- kleine ui fijn gesnipperd
- runderbouillon
- sinaasappel schoongeboend
- runderbouillon1
- gezeefde tomaten
- kookroom
- rozemarijn
- tijm
- hertenbiefstuk (diepvries) ontdooid
Bereidingswijze
Stap 1
Verwarm de oven voor tot 170 graden. Bereid de groente ovenschotel aardappelgratin volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Stap 2
Fruit de ui op een halfhoog vuur in 15 g van de boter in ca. 3 min glazig. Schil de oranje schil met een citrustrekker in dunne sliertjes van de sinaasappel en pers de vrucht uit. Bak de sinaasappelreepjes 1 minuut mee. Voeg het sinaasappelsap, de bouillon, de gezeefde tomaten, de kookroom en 1 takje rozemarijn en 2 takjes tijm toe en breng de saus aan de kook. Laat de saus op een laag vuur 5 min zachtjes koken.
Stap 3
Bestrooi de biefstuk met versgemalen peper en zout en bak in 20 g hete boter in ca. 6 min aan beide kanten bruin en vanbinnen rosé. Snijd de hertenbiefstukken in plakjes en verdeel ze over 4 verwarmde borden. Haal de kruidentakjes uit de saus. Lepel een beetje saus over het vlees. Garneer met toefjes rozemarijn en een takje tijm. Serveer met de groenten.
Tip
Steek met een ronde uitstreekvorm torentjes uit de aardappelgratin voor een extra feestelijke look!