1x koken en 2x eten: dit zijn meerdere maaltijden in één
Hoe fijn zou het zijn als je door één keer te koken, twee verschillende maaltijden op tafel zet? In dit artikel vind je maar liefst 5 recepten die je als verschillende gerechten kunt serveren. Zo heb je niet alleen minder tijd nodig, maar wordt de kans op voedselverspilling ook nog eens veel kleiner.
Eén recept, twee maaltijden
- Salade & wrap: met zoete aardappel en kikkererwten
- Soep & pasta: met tomaat en paprika
- AVG & broodje: Italiaanse gehaktballen met mozzarella
- Poké bowl & pizza: poké bowl met zalm
- Salade & AVG: ratatouille met pistache
1. Salade & wrap: met zoete aardappel en kikkererwten
Deze salade met zoete aardappel en kikkererwten is een echte alleskunner. Hij is namelijk zo gemaakt, ideaal om te combineren met eventuele restjes uit de koelkast en je kunt ‘m serveren als salade, maar ook verstoppen in een wrap. Maak een extra grote portie en eet er gerust twee of drie dagen van. En heb je nog wat hummus, andere groenten en een stukje vis, vlees of vleesvervanger over? Tover ‘m dan gerust om tot buddha bowl.
Naar recept: salade met zoete aardappel en kikkererwten
2. Soep & pasta: met tomaat en paprika
Een goede tomatensaus is goud waard. Waarom? Je kunt het gebruiken als basis voor tal van gerechten, van soep tot pasta, stoofpot en nog meer. Onderstaande recepten tover je ook heel gemakkelijk om. De paprikasoep dik je voor een goede pastasaus wat in door extra tomaten (in blik) toe te voegen. En de saus van de lasagne verdun je weer tot soep met een flinke scheut bouillon.
Naar recept: paprikasoep met tomaat
Naar recept: makkelijke lasagne met verse pasta
3. AVG & broodje: Italiaanse gehaktballen met mozzarella
Gehaktballen zijn zalig bij het avondeten, maar ook tijdens de lunch of als zondagsontbijt zijn ze bij veel mensen favoriet. Deze Italiaanse gehaktballen met mozzarella zijn dan ook ontzettend lekker met een gekookte aardappel ernaast, maar doen het de volgende dag minstens net zo goed op een broodje of door de pasta. Als laatste tip zijn deze ballen ook zalig in een stevige tomatensoep.
4. Poké bowl & pizza: poké bowl met zalm
Wist je dat je van de ingrediënten uit een poké bowl ook een heerlijke salade of zelfs pizza kunt maken? Bij de pizza kun je de rijst krokant frituren in een laagje olie of weglaten. Besmeer een rol blanco pizzadeeg met een laagje crème fraîche en bak volgens de bereidingswijze op de verpakking goudbruin en gaar. Top met de ingrediënten uit de poké bowl en garneer met een beetje dressing of pikante mayonaise.
Naar recept: poké bowl met gerookte zalm
5. Salade & AVG: ratatouille met pistache
Dit gerecht is misschien een beetje valsspelen, maar met ratatouille kun je zoveel kanten op! Zo is het in combinatie met gebakken of gekookte aardappels en eventueel een stukje vlees de basis voor een Franse AVG. Ook door een (pasta)salade komen de groenten goed tot hun recht. En kook je voor een grote groep? Maak dan een simpele rucolasalade en verdeel over een mooie schaal. Leg de spiraalratatouille bovenop en besprenkel met de pistachenootjes.
Naar recept: spiraalratatouille met pistache
Meer zoals dit:
Voedselverspilling tegengaan: zo doe je dat!
Voedselverspilling tegengaan en tegelijkertijd besparen: in dit artikel geven we je slimme tips én laten we zien hoe je dat met kleine aanpassingen makkelijk kunt doen.
In deze klassieke gerechten kun je courgette spaghetti gebruiken (koolhydraatarm)
Maak deze 4 klassiekers koolhydraatarm door de spaghetti te vervangen met courgettini. We zetten 4 recepten met courgette pasta op een rijtje voor een koolhydraatarme maaltijd.
Red de restjes: 5 x lekkere recepten met oud of droog brood
Heb je oud of droog brood in huis? Maak één van deze 5 recepten met brood. Ideaal voor restjes en goed tegen verspilling.