Wil jij deze kerst een ware smaaksensatie op tafel toveren? Wij vertellen je graag het geheim. Aan elk gerecht voor het kerstdiner geef je nóg meer smaak met een perfect passend sausje. Welke saus past bij welk gerecht voor het kerstdiner? Hieronder vind je de juiste saus voor bij vlees, wild, vis of groenten.
Goed nieuws voor liefhebbers van vlees: bijna elke saus smaakt er lekker bij. Kies je bijvoorbeeld voor een stukje rund, dan smaken hier de sauzen pepersaus, kruidenboter, chimichurri of romesco goed. Ga je voor een stukje varkensvlees? Dan maakt de witte champignonroomsaus het gerecht af, net als bijvoorbeeld een knoflooksaus of een verse pestosaus.
Bij een gegrild stuk vlees mag de saus best wat scherper van smaak zijn, zoals bijvoorbeeld een barbecuesaus.
Ben jij van plan je gasten te verrassen met een wildgerecht? Ook dan is de keuze reuze (jawel, hét rijmt!). Zo kan je bij een gerecht met eend bijvoorbeeld heerlijk een sinaasappelglazuur toevoegen, een specerijen-portsaus bij hert of een rodewijnsaus bij konijn. De rodewijnsaus kun je trouwens ook eenvoudig zelf maken. Ingrediënten die je nodig hebt? Rode wijn, roomboter, sjalotten, laurierblaadjes, een teentje knoflook en een runderbouillonblokje. Voeg deze ingrediënten toe aan de pan, het liefst na het bakken van het vlees, en laat het sudderen tot een mooie saus.
Staat er deze kerst vis op het menu? Dan tover je met deze smaakvolle sausjes het kerstgevoel op het bord.
Maak je een gerecht zonder vlees of vind je het lekker een sausje aan de groenten toe te voegen? Tijdens de koude winterdagen zijn wat extra vitamientjes geen overbodige luxe. Om de smaak van de groenten goed tot z’n recht te laten komen, is het slim om te kiezen voor een saus zonder een overheersende smaak. Kies daarom bijvoorbeeld voor een bechamelsaus, een kruidenroomsaus of een wittewijnsaus. Een licht gekruid sausje kan al net wat extra smaak geven!
Sluit de kerstavond in stijl af met een heerlijk Frans kaasplankje! Een stukje brie, camembert, roquefort, port salut, mmm… Combineer daar een cranberrysaus met port en sinaasappel bij en de smaak is compleet. Grote kans dat jouw gasten volgend jaar weer net zo graag bij jou voor het kerstdiner aan tafel schuiven!
Het kerstdiner eet je het liefst aan een prachtig versierde kersttafel, maar hoe doe je dat zonder dat je teveel geld uitgeeft? 4 originele tips om jouw kersttafel te dekken.
Een heerlijk kaasplankje maken is niet heel moeilijk en met deze tips supersimpel. Van beginner tot ervaren, iedereen kan smikkelen van dit kaasplankje.
Heb je geen idee wat je met de overgebleven oliebollen kunt doen na Oud & Nieuw? ALDI helpt je aan 4 lekkere ideeën!
In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres