Heb je nog vleeskliekjes over in de koelkast? Ben je op zoek naar inspiratie om dat op een lekkere manier op te maken? We geven je 5 recepten waarin je heel makkelijk kliekjes vlees kunt verwerken op een heerlijke manier. Het is namelijk zo verschrikkelijk zonde om vlees weg te gooien dat nog goed is!
Wanneer je niet al het vlees gebruikt hebt, kun je deze het beste opbakken en bewaren. Maar hoe lang kan je vlees bewaren in de koelkast? Het is in ieder geval belangrijk dat je ervoor zorg dat je de vleeskliekjes goed gekoeld bewaard. Leg vleeskliekjes altijd goed ingepakt en afgekoeld in de koelkast of vriezer. Hiervoor kan je diepvrieszakjes, bakjes of hersluitbare zakjes gebruiken. Leg het vlees daarnaast altijd op een bordje, zodat je geen vleessappen op je koelkastplanken krijgt.
Heb je vlees dat over is gebleven van de barbecue of gourmet, dat een lange tijd buiten de koelkast heeft gestaan, dan kun je dit beter weggooien. Grote kans dat dit niet meer veilig is om op te eten.
Kliekjes kapsalon (met shoarma)
Verspillingsvrije pizza
Mini broodjes met vleeskliekjes
Empanadas of pasteitjes
Stoofvlees als klassiek kliekjes gerecht
Waren je ogen groter dan je maag en heb je nog shoarma of ander vlees over van de avond ervoor? Een fantastische manier om van vleesrestjes af te komen, is om het te serveren met patat, sla, tomaten, komkommer, kaas, knoflooksaus en sambal naar smaak. Piep het even op in de oven en je hebt een perfect gerecht, waar je bijna niet naar om hoeft te kijken. Een kapsalon is trouwens een perfect gerecht om vleeskliekjes bij te serveren. Denk maar aan combinaties met shoarma, rendang, stoofvlees, pulled pork of kip.
Naar recept: patatje kapsalon met shoarma
Door de eeuwen heen is pizza een gerecht geweest om restjes op te maken en te hergebruiken. Zowel het deeg als je toppings werden gebruikt om verspilling te voorkomen. Dus dat kunnen wij ook! De pizza is nou eenmaal een guilty pleasure voor velen. Je kan de pizzabodem kant-en-klaar kopen en er restjes aan toevoegen voordat je hem in de oven stopt, of je maak hem helemaal zelf. Pizza is een prachtig gerecht om vleeskliekjes op neer te leggen. Denk aan de laatste kliekjes vleeswarenbeleg, de overgebleven droge worst van een feestje, maar ook een blikje tonijn of een restje gehakt is heerlijk op een pizza.
Naar recept: pizza met gehakt
Naar recept: homemade pizza
Een heel makkelijke manier om je vleeskliekjes op te maken is om deze de volgende dag op een broodje te doen. Haal de lekkere mini broodjes uit de winkel en vul deze met alles wat je nog hebt liggen in de koelkast. Van gehaktbal tot worstje, van stoofvlees tot geruld gehakt. Je kunt alles kwijt op zo’n broodje. Kies je favoriete saus, stukjes komkommer, wortel of augurk en je hebt een heerlijke lunch voor weinig.
Naar recept: mini broodjes met buikspek en wortelsalade
Heb je nog gehakt, kip of een stukje chorizo over? Stop deze vleeskliekjes dan samen met klein gesneden groente in een empanada of pasteitje. Bak deze af in de oven en je kunt ze opeten als lunch of serveren bij de borrel. In dit recept wordt de empanada gevuld met gehakt, paprika en doperwtjes. Een ultieme plek voor jouw kliekjes vlees.
Naar recept: makkelijke empanada met pittige gehaktvulling
Toen mensen vroeger minder middelen hadden om vlees lang te bewaren, werd vlees gepekeld, gerookt of gefermenteerd. Wat gebeurde er dan als vlees minder vers werd? Juist, dan werd dit gestoofd. Gestoofd vlees is een eeuwenoude kooktechniek om wat ouder vlees weer smeuïg en lekker te maken. Zo is ook het klassieke Franse gerecht Boeuf Bourguignon ontstaan. Inmiddels kunnen we vers vlees met gemak in de winkel vinden en lang houdbaar houden in de koelkast, maar mocht je nog ouder vlees hebben, is stoven een ultieme manier om de restjes op te maken. Volg het recept hieronder en je hebt een heerlijk gerecht op tafel!
Naar recept: Boeuf Bourguignon
TGT en THT: wat is ook alweer het verschil? Lees in dit artikel wat het verschil is tussen Ten minste Goed Tot en Ten minste Houdbaar Tot.
Heb je restjes? Of net boodschappen gedaan? Dan vraag je je vast wel eens af hoe lang je eten kan bewaren in de koelkast. We leggen het allemaal uit.
Heb jij vaak groente en fruit kliekjes? Die gooien we natuurlijk niet weg! We geven 7 ideeën met recepten waarin je jouw kliekjes kunt gebruiken.
In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres