1. Startpagina
  2. Altijd ALDI
  3. Weekmenu voor net zo'n goede start
Weekmenu voor net zo'n goede start

weekmenu gezond

21 weekmenu recepten voor een goede start

Een goede start is het halve werk en al helemaal als het gaat om goede voornemens aan het begin van een nieuw jaar. Met dit gezonde weekmenu maak je gelijk een vliegende start, want de gerechten zijn stuk voor stuk verantwoord en bevatten gezonde(re) ingrediënten. De basis in de meeste gerechten bestaat uit een volkoren graan of aardappel, zoals volkoren rijst, pasta, havermout of gewone aardappels. Ook bevatten de recepten in dit weekmenu voldoende fruit, groenten en eiwitten, en is de afwisseling tussen vegetarisch, vlees, kip en vis in balans. Begin het nieuwe jaar op een perfecte manier met dit verantwoorde weekmenu. Groot voordeel is dat het helemaal niet duur hoeft te zijn, want de gerechten in dit weekmenu kosten gemiddeld 2,- per persoon.  

Dag 1

De eerste dag van de week is misschien wel het belangrijkst: hiermee zet je de toon voor de rest van de week. Maak je een vliegende start? Dan zit je er gelijk lekker in. Begin de dag met een frambozensmoothie met banaan, sojamelk en een lepel pindakaas. Of serveer de smoothie als smoothiebowl met nog een handje muesli bovenop. Lunch met de bloemkoolsoep met pesto en volkorenbrood en sluit ’s avonds af met een vegetarische spinaziecurry met feta en zilvervliesrijst. Alle gerechten op de eerste dag zijn overheerlijk én vegetarisch. 

frambozensmoothie

Frambozensmoothie met banaan, sojamelk en pindakaas

De dag op een gezonde manier beginnen? Dat kan met deze frambozensmoothie met banaan, sojamelk en een lepel 100% pindakaas. De laatste maakt de smoothie extra romig.

Verder lezen
Indiase curry

Indiase curry met spinazie en feta

Deze Indiase curry met spinazie wordt traditioneel gemaakt met paneer, wij maken hem hier met feta. Dat is minstens even lekker, let maar op!

Verder lezen

Dag 2

Goed begonnen met het goede start weekmenu? Pak dan lekker door met dag 2. Op het menu staat onder andere een chiapudding met kokosmelk en fruit. Deze maak je idealiter al de avond van tevoren, zodat de pudding voldoende tijd heeft om op te stijven. Ben je het vergeten? Geen nood, chiazaad heeft aan een half uurtje ook al voldoende. Ben je van plan na deze week vaker chiapudding te maken? Weet dan dat je het heel gemakkelijk voor meerdere dagen vooruit kunt maken. Vermenigvuldig de hoeveelheden met twee, drie of vier dagen en je bent er elke ochtend nauwelijks tijd aan kwijt. De gezonde gerechten voor de lunch en het avondeten zijn lekker en makkelijk om te maken, dus ideaal als je moet werken.

chiapudding

Chiapudding met kokos en fruit

Met chiazaden kun je zelf heerlijke chiapudding maken. Dat doen we hier dan ook, met kokosmelk en restjes fruit uit je fruitschaal. Van een heerlijk ontbijt gesproken!

Verder lezen
avocadosalade

Avocadosalade met garnalen, mango en tomaat

Voor de lunch of als licht diner: deze avocadosalade met garnalen, mango en tomaat is gezond én vol van smaak.

Verder lezen
rijstbowl

Rijstbowl met aubergine, vegan gehakt en pinda’s

Wanneer de aubergine grilt in de oven heb je alle tijd om de rest van deze rijstbowl te maken. Dat is nog eens praktisch koken!

Verder lezen

Dag 3

Begin dag 3 met een bijzonder ontbijt van getoast volkorenbrood, avocado en een geraspt eitje. Makkelijk, vegetarisch en hartstikke voedzaam. En ja, even belangrijk: het is ook nog lekker. Lunchen doe je met volkoren lunchwraps met kip, mango en tomatensalsa. Het avondeten staat uit een supermakkelijke traybake met kip, zoete aardappel en paksoi. Alle drie de gerechten bevatten voldoende vezels, groenten en proteïnen. 

frambozensmoothie

Frambozensmoothie met banaan, sojamelk en pindakaas

De dag op een gezonde manier beginnen? Dat kan met deze frambozensmoothie met banaan, sojamelk en een lepel 100% pindakaas. De laatste maakt de smoothie extra romig.

Verder lezen
Salade met zoete aardappel en kikkererwten

Salade met zoete aardappel en kikkererwten

Verder lezen
traybake kip

Traybake met kip (in soja-honing marinade), zoete aardappel en paksoi

Verder lezen

Dag 4

Dag 4 van het jouw nieuwe start is alweer halverwege. Dat gaat snel! Merk je hoe makkelijk en lekker het allemaal is? Op dag 4 ontbijt je dan ook met een heerlijk verwenontbijt in de vorm van shakshuka met avocado. Net als de chiapudding maak je de shakshuka idealiter al de avond van tevoren, zodat je er in de ochtend niet zo veel tijd aan kwijt bent. In de middag staat getoast volkorenbrood op het menu, met een heerlijke kikkererwtendip met paddenstoelen. Sluit de dag af met een snelle curry met kokos, gember, zalm en broccoli. Lekker en gezond met zilvervliesrijst.

Aardbei smoothie

De Amazing Aardbei: Aardbei, blauwe bessen, frambozen, (plantaardige) melk

Verder lezen
Toast met zelfgemaakte hummus en paddenstoelen

Toast met zelfgemaakte hummus en paddenstoelen

Zelf hummus maken is zo gepiept en nóg lekkerder dan die uit een potje. Wist je dat zelfgemaakte hummus erg lekker is met paddenstoelen, op een volkoren toast?

Verder lezen
Curry met zalm en broccoli

Curry met zalm en broccoli

Aan deze curry met zalm, broccoli, gember en kokosmelk kun je je lichaam en hart verwarmen. Zilvervliesrijst erbij en dit gerecht wordt ook nog eens extra voedzaam.

Verder lezen

Dag 5

Begin de vijfde dag deze week met een supersnel ontbijt: een bananensmoothie met avocado, mango en (plantaardige) melk. Supersimpel, snel en vooral ook vullend. Heb je een restje over? Bewaar die voor later, als tussendoortje. De lunchsalade met zoete aardappel en kikkererwten is een echte knaller, net als de vegetarische chili sin carne met vegan gehakt. Vandaag is weer een volledig vegetarische dag in het weekmenu. 

Bananen smoothie met avocado, mango en melk.

Banana-rama: Banaan, avocado, mango, (plantaardige) melk

De tropen in een glas! Dat is hoe we deze tropische bananen smoothie met mango en avocado het beste kunnen omschrijven. 

Verder lezen
Belegd broodje met pikante hummus, aubergine en spinazie

Belegd broodje met pikante hummus, aubergine en spinazie

Verder lezen
Vegan plaattaart met zoete aardappel, biet en granaatappel

Vegan plaattaart met zoete aardappel, biet en granaatappel

Verder lezen

Dag 6

Wie weleens zelf granola heeft gemaakt weet hoe verslavend lekker het is. Maak in één keer een flinke pot zodat je weer vooruit kan, zoals op dag 6 met deze knapperige granola waar banaan doorheen gaat. Serveer met magere kwark of yoghurt, samen met vers fruit of fruit uit de diepvries. Lunch met dit verrassende gerecht: Mexicaanse lunchtoast met volkorenbrood, zwarte-bonenpuree, tomaatjes en een eitje. ’s Avonds staan er rode-koolsteaks met sambalyoghurt, cashewnoten en Oosters gemarineerde kabeljauwfilet op het menu. 

Knapperige granola met banaan van ALDI teaser

Knapperige granola met banaan

Verder lezen
Volkoren toast met zwarte bonenpuree, tomaatjes en een eitje

Volkoren toast met zwarte bonenpuree, tomaatjes en een eitje

Deze volkoren toast beleggen we op zijn Mexicaans: met zwarte bonenpuree, tomatensalsa en een gebakken eitje. Dat is nog eens een fiesta!

Verder lezen
Rode koolsteak met kabeljauw en sambalyoghurt

Rode koolsteak met kabeljauw en sambalyoghurt

Rode kool steak maak je makkelijk in de oven. Terwijl de oven het werk doet, heb je alle tijd om de Oosters gemarineerde kabeljauw en de sambalyoghurt te bereiden.

Verder lezen

Dag 7

Het is zover: het is alweer dag zeven van het goede start weekmenu! Om dat te vieren staat er een feestelijk ontbijt op de planning: roerei met champignons, courgette en volkorenbrood. Breek de dag met pan con tomaten met uiteraard ook volkorenbrood en sluit de week af met volkoren fusilli met erwtjes, broccoli, prei en mozzarella. Een feestelijk vegetarisch einde van deze eetweek. 

Roerei met groenten op volkorenbrood

Roerei met groenten op volkorenbrood

Dat roerei met groenten op volkorenbrood perfect dienst doet als gezond ontbijt of lunch, staat buiten kijf. Krachtvoer tot en met!

Verder lezen
Pan con tomate

Pan con tomate op volkorenbrood

In Spanje zijn ze er meesters in: ’n waanzinnig lekker gerecht creëren met toast, knoflook, olijfolie en tomaat. En als zij zo’n lekkere pan con tomate kunnen maken, kun jij dat ook.

Verder lezen
volkorenpasta

Volkorenpasta met erwtjes, broccoli en mozzarella

Gezonde pasta op tafel zetten? Dat doe je met deze volkorenpasta (fusilli) met erwtjes, broccoli, prei, citroen en mozzarella.

Verder lezen

Wat eten we vandaag?

Wat eten we vandaag? Dit is één van de meest gestelde vragen en met een weekmenu kun je daar elke dag van de week meteen antwoord op geven. Kies uit de verschillende weekmenu’s op de website of stel er zelf een samen. Een weekmenu is erg handig, omdat je vooruit kunt plannen en in een keer boodschappen kunt doen voor de hele week. Dat scheelt niet alleen tijd, maar ook geld. 

Goede start weekmenu 

Met dit goede start weekmenu begin je het nieuwe jaar meteen goed, al kun je het natuurlijk het hele jaar door gebruiken. Het bevat maar liefst 21 recepten, verdeeld over 7 dagen en is inclusief ontbijt, lunch en avondeten. Alle gerechten zijn gezond of verantwoord en serveer je waar mogelijk met volkoren producten zoals volkorenpasta, zilvervliesrijst, havermout of volkorenbrood. 

Gezonde gerechten 

Op zoek naar gezonde gerechten? Die vind je in dit goede start weekmenu. De gerechten in dit weekmenu zijn gezond of gezonder, wat inhoudt dat ze worden gemaakt met producten uit de Schijf van Vijf of een weekkeuze zijn. Zo vind je er onder andere gezonde gerechten met kip, simpele gezonde gerechten en vegetarische gezonde gerechten. Gebruik waar mogelijk altijd volkoren producten en het liefst zo vers mogelijk. 

Meer zoals dit:

meerdere maaltijden

Zo maak je van één recept verschillende maaltijden

Koken zonder voedselverspilling? Van deze recepten maak je meerdere verschillende gerechten. Sneller, makkelijker én goedkoper! 

Verder lezen
rijpe bananen

Rijpe banaan: de lekkerste recepten & handige trucs

Rijpe bananen in huis? Bekijk in dit artikel de lekkerste recepten voor rijpe bananen + hoe je bananen snel kunt laten rijpen.

Verder lezen
seizoensgroente

Seizoensgroente: welke groente eet je in welke maand?

Welke groente eet je in welke maand? Iedere maand is er wel een andere seizoensgroente beschikbaar. We geven een makkelijk overzicht.

Verder lezen

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering over de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Je e-mailadres wordt alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als je zelf de ontvanger bent of indien je weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van je e-mailadres

Je  ontvangt van ons een e-mail om je e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch