Zeg je bbq, dan zeg je saus! Ben jij ook zo’n fan van een bbq mét lekker veel sausjes? In een hoekje op je bord naast elkaar, zodat je eerst alles nog netjes apart hebt en dan later alles door elkaar mengt? Of ben je meer van één soort, maar dan wel de allerlekkerste saus voor bij bbq? Geen zorgen, we helpen alle soorten en maten sausliefhebbers. We zetten een aantal lekkere sauzen voor de bbq op een rijtje die je zelf kan maken. Voor ieder wat wils.
Velen kennen deze saus van een Ceasarsalade, een bijzonder lekkere salade uit Italië. Maar wist je dat deze dressing van mayonaise, beetje azijn, honing, Parmezaanse kaas en mosterd ook goed past is bij verschillende soorten vis, gegrilde kaas en kaasburgers en varkensvlees? Ga het deze zomer uitproberen, het komt standaard op jouw bbq bordje.
Cocktailsaus is de meest geziene saus op tafel bij de bbq in Nederland en dat snappen we helemaal. Hij is toegankelijk en een ultieme combinatie van mayonaise, ketchup en specerijen. Cocktailsaus past overal goed bij, je kunt wel zeggen dat het een échte allemansvriend is. Een flesje kopen kan, maar cocktailsaus zelf maken is helemaal niet zo moeilijk. In dit recept eten we hem met frikandellen van de bbq. Dát is misschien wel de meest geniale tip die we je dit jaar gaan geven.
Dit sausje is misschien een rare in het rijtje, maar we wilden je deze niet laten missen. Deze dip van abrikozen, mosterd, een klein beetje gember en crème fraîche is zacht, maar heeft toch een beetje pit. Deze abrikozen mosterddip is fantastisch te combineren met gegrilde kaas, maar ook bij varkensvlees en groente van de bbq. Het proberen waard!
Ben je op zoek naar een lekker sausje voor vlees van de bbq? Probeer deze blauwebessen bbqdip. Deze saus klinkt zoet, maar is in werkelijkheid zoetig, licht pittig, zuur en bijzonder lekker voor bij rood vlees, zoals een steak of biefstuk. De blauwe bessen blijken samen met tomaatjes, chilipoeder en azijn een fantastische combinatie te zijn voor bij de bbq.
Boter gebruik je vaak niet bij de barbecue en dan al helemaal niet als barbecuesaus – behalve bij een stokbroodje. Maar als je deze tip in de praktijk gaat brengen, zal de boter in de toekomst nooit meer ontbreken bij jouw bbq’s.
Wat is het idee? Maak boter op smaak met lekkere smaakmakers zoals bij een kruidenboter. Zet deze klaar in de buurt van de bbq zodat je hem direct kan pakken. Haal een rokend stuk heet vlees, groentespies of (vega) burger van het rooster en leg daar direct een stukje boter op. De boter zal smelten en alle smaken zullen er intrekken. Dit maakt het vlees smeuïg en je hebt gelijk de lekkerste barbecuesaus of jus die er bestaat!
In de winkel hebben we een ruim assortiment aan sauzen de lekker zijn voor bij de bbq. Je hoeft ze dan ook niet zelf te maken. Denk aan de bekende tafelsauzen: knoflook-, cocktail-, en barbecuesaus of de partysauzen: tzatziki, mosterddille, kerrie en rode shoarmasaus. Maar ook chilisaus, satésaus of Amerikaanse fritessaus zijn heerlijk uit een flesje. Zeker met de kwaliteit van de ALDI. Natuurlijk wel!
Wil je een BBQ organiseren? Lees snel verder voor een makkelijk stappenplan voor een heerlijke BBQ, die helemaal niet veel hoeft te kosten.
Op zoek naar een lekkere en simpele salade voor bij de BBQ? Maaltijdsalades, vliegensvlugge of met fruit, ALDI zet ze voor je op een rijtje.
Wil jij vispakketjes maken voor op de BBQ maken? We geven je een stappenplan voor een o.a. zalm of kabeljauw vispakketje van de BBQ.
In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres