Soep is altijd een goed idee. Het is makkelijk, relatief snel, je kunt het goed vegetarisch of plantaardig maken en het is ook nog eens goedkoop. Ook fijn: je kunt in één keer een extra grote portie maken zodat je er meerdere dagen profijt van hebt. Soep bewaren is nog makkelijker dan het maken, maar er zijn wel een paar dingen waar je aan kunt denken. Maak je weleens soep? Lees dan gauw verder.
Een lekker pannetje soep gemaakt en heb je een portie over? Of heb je bewust een extra grote portie gemaakt, zodat je er meerdere dagen van kunt genieten? Fijn! Soep is namelijk een perfect gerecht om te bewaren. Niet in de laatste plaats omdat de kwaliteit nauwelijks tot niet achteruitgaat. Ideaal dus. Soep bewaren kan op twee plekken: in de koelkast en in de vriezer.
In de koelkast
In de vriezer
Als je soep hebt gemaakt en je weet dat je het binnen drie dagen opeet, kun je de soep het beste in de koelkast bewaren. Laat de soep eerst volledig afkoelen in de pan of in een bewaarbakje op kamertemperatuur. Dek de soep niet af, anders geef je bacteriën de kans om zich te ontwikkelen. Bewaar de afgekoelde soep afgesloten in de koelkast en warm de soep later weer op in de pan of magnetron.
Weet je nog niet wanneer je de overgebleven soep wil opeten of weet je dat het waarschijnlijk niet binnen drie dagen gebeurt? Dan is de vriezer je beste vriend. Laat de soep eerst volledig afkoelen tot kamertemperatuur zonder deksel op de pan. Verdeel de afgekoelde soep in diepvriesbakjes, eventueel in meerdere porties. Sluit af met de bijbehorende deksel en bewaar maximaal drie maanden in de vriezer.
Wil je de soep ontdooien, dan kun je de bevroren soep het beste de avond van tevoren uit de vriezer halen. Leg het bakje in de koelkast en laat de soep in 12 tot 24 uur volledig ontdooien. Warm de soep weer op in een pan op het gasfornuis of in hetzelfde bakje in de magnetron. Heb je na het invriezen en ontdooien nog soep over? Zorg dan dat je dit uiterlijk de dag erna opeet. Opnieuw invriezen wordt niet aangeraden.
Soep maken is ontzettend makkelijk en je kunt het doen met zo’n beetje alles wat je in huis hebt. Van groenten die hun beste dag hebben gehad tot restjes van twee dagen geleden. Hoe meer smaak de ingrediënten meekrijgen, hoe lekkerder de soep. Rooster bijvoorbeeld rauwe groenten in de oven of bak ze aan in olijfolie. Pureer de soep met een staafmixer of in de blender tot een gladde soep, en voeg eventueel naar smaak nog vlees of vis toe. Bekijk hieronder acht lekkere soeprecepten voor meer inspiratie.
Naar recept: Harira: Marokkaanse maaltijdsoep
Naar recept: Kerriesoep
Naar recept: Aziatische pompoensoep
Naar recept: Makkelijke mosselsoep
Naar recept: Romige tomatensoep met garnalen
Naar recept: Pureersoep met wortel, pompoen, ui en appel
Naar recept: Wortelsoep met kokosmelk, kerrie en gember
Naar recept: Aardappel-preisoep met Hollandse garnalen en kerriecroutons
Soep ontdooien op een veilige manier? Lees hier hoe je het best bevroren soep kunt ontdooien, zowel in de koelkast als de magnetron.
Wil jij een soep maken die je zo op tafel zet? Hier kun je de makkelijkste, snelste en lekkerste recepten vinden voor een klein prijsje.
Eten zoals vlees, gehakt, vis en kip ontdooien? Lees in dit artikel hoe je snel en makkelijk eten kunt ontdooien.
In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres