Zelf soep maken is misschien wel één van de makkelijkste dingen om klaar te maken. Uiteraard kun je als simpele optie voor een blik soep kiezen: even opwarmen en klaar ben je. In dit artikel laten we zien dat ook een zelfgemaakte soep makkelijk en snel klaar kan zijn. Soep zit boordevol groente, is vaak een koolhydraatarm alternatief en is ook nog eens heerlijk als lunch- of hoofdgerecht. Je hoeft niet meer je eigen bouillon te trekken, want daar hebben we tegenwoordig een prachtige oplossing voor in het assortiment, namelijk bouillon uit pot of bouillonblokjes. Zo is je soep snel én makkelijk klaar te maken.
Harira-soep is een maaltijdsoep uit Marokko die iedereen minimaal één keer in zijn leven geproefd moet hebben. En we beloven, het blijft vast niet bij die ene keer! Het is een tomatensoep met vele extra smaken zoals citroen, peterselie, ras el hanout en chilipoeder. Het is goed vullende maaltijdsoep, want hij zit vol met kikkererwten en linzen. En als laatste pluspunt: makkelijk en snel op te eten.
Deze kerriesoep is een romige soepje met een subtiele kerriesmaak en tuinkruiden. Perfect als een klein voorgerecht. Daarnaast kan je er ook een heerlijke maaltijdsoep van maken, door er bijvoorbeeld een gekookt ei of wat groentes als taugé, tomaat of paksoi bij te doen. Serveer de soep met een heerlijke Aziatische salade, zoals de Aziatische slabootjes.
Deze soep is echt fantastisch en net even iets anders dan de Hollandse soepen die je waarschijnlijk al heel goed kent. Het bakken van de pompoen in de oven duurt zo’n 40 minuten, maar je hoeft niet met je neus voor de oven te blijven hangen om te kijken of het goed gaat. Ga ondertussen gewoon lekker iets anders doen! Nadat de pompoen uit de oven komt en klaar is voor het maken van de soep, is het nog een eitje om te maken. Deze Aziatische pompoensoep wordt lekker gemaakt met kokosmelk, groene curry en afgetopt met gebakken uitjes.
Om de video af te spelen, klik op de link om de video af te spelen, klik op de link
Soms hoef je de basis van de soep niet zelf te maken, en kan je ook makkelijk een klant-en-klare soep een beetje verrijken. Dit recept van romige tomatensoep met garnalen is zo’n voorbeeld. Het is eigenlijk de eerste mini-stap in het proces naar het zelf maken van een soep. Dus zelf soep maken voor beginners. Je gebruikt namelijk een blik als basis, maar die vul je zelf aan naar een romige tomatensoep plus plus plus. Voeg garnalen, room, olijven en basilicum toe. Binnen 15 minuten op tafel, dat is zó gepiept en zó lekker!
Voor iedereen die gek is op mosselen: deze soep kun je het hele jaar door bereiden, want er worden geen verse mosselen gebruikt, maar mosselen uit pot. Dat is net zo lekker en voordelig! De soep wordt vervolgens gevuld met veel groente, een beetje room, tijm, mosterd en peterselie. Echt een toppertje op een dag dat je makkelijk en snel soep wilt eten.
Van ovenschotel tot salade: met deze tips maak je de lekkerste gerechten extra vullend met behulp van de aardappel. Goedkoop, makkelijk en voedzaam
Zelf erwtensoep maken is een heerlijk winters werkje. Wil je zelf snert maken? Lees in dit artikel hoe je dat doet, inclusief tips voor vegetarische erwtensoep.
Alles wat je altijd al hebben willen weten over gazpacho, de koude soep uit Spanje. Inclusief een recept voor een groene en een rode gazpacho.
In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres