1. Startpagina
  2. Altijd ALDI
  3. Soep ontdooien: hoe doe je dat het best?

Soep ontdooien: hoe doe je dat het best?

soep ontdooien

Soep is een van de fijnste gerechten om in te vriezen. Niet alleen kun je van tevoren al besluiten een grotere portie voor de vriezer te maken, het is ook altijd handig om achter de hand te hebben. Voor de lunch, uitgelopen borrel of snel en makkelijk avondeten. Soep ontdooien is heel makkelijk, maar er zijn wel een paar dingen waar je op moet letten. Lees daarom in dit artikel alles over soep ontdooien, van ’s nachts in de koelkast tot supersnel in de magnetron. 

soep ontdooien

Soep ontdooien: 4 manieren 

Soep ontdooien is heel makkelijk. Sterker nog, het is misschien wel het makkelijkste gerecht om te ontdooien, omdat de structuur van minder groot belang is dan bij andere gerechten zoals pasta, stamppot of rijst. Het belangrijkste bij soep ontdooien, is dat je rekening houdt met eventuele schadelijke bacteriën die zich met name in vlees en vis kunnen ontwikkelen als het ontdooien te snel gaat. Gelukkig kun je soep op meerdere manieren ontdooien, zoals in de koelkast en de magnetron. 

  1. In de koelkast

  2. Op kamertemperatuur

  3. In de pan

  4. In de magnetron

1. In de koelkast 

Als je de tijd hebt, dan kun je bevroren soep het beste ontdooien in de koelkast. Dat duurt weliswaar het langst, maar daardoor wordt de kans op de ontwikkeling van bacteriën juist kleiner. Ook ontdooit de soep hierdoor gelijkmatig, wat de smaak en structuur alleen maar ten goede komt. Leg de soep 12 tot 24 uur van tevoren in de vriezerverpakking in de koelkast, eventueel op een doekje om vocht op te vangen. Afhankelijk van de portiegrootte heeft de soep korter of langer nodig om te ontdooien. 

2. Op kamertemperatuur 

Heb je niet zo veel tijd, maar wel een paar uur? Laat de soep dan op kamertemperatuur ontdooien, eventueel in een bak met koud water. Hierdoor ontdooit de soep alsnog redelijk gelijkmatig, maar het gaat al een stuk sneller dan in de koelkast. Let op dat je de soep in de winter niet bij de verwarming zet of in de zomer op een zonnige plek, dan gaat het alsnog sneller dan nodig. Afhankelijk van de hoeveelheid soep duurt dit vier tot twaalf uur.  

3. In de pan

Vergeten om de soep de dag van tevoren in de koelkast te leggen en wil je binnen een half uur aan tafel? Haal de bevroren soep dan uit de verpakking en doe dit samen met een klein scheutje water in een pan met een dikke bodem. Leg een deksel op de pan en verwarm de boel op laag vuur. Het water in de pan zorgt voor stoom, wat er weer voor zorgt dat de soep nog enigszins gelijkmatig verwarmt. 

4. Soep ontdooien in de magnetron 

Soep ontdooien in de magnetron kan ook, dat is de makkelijkste en snelste manier. Het is echter ook de methode waarbij de kans op bacterieontwikkeling het grootst is, dus doe dit alleen als je écht geen tijd hebt. Ontdooi de soep als het kan in het vriezerbakje en leg de deksel er los op. Ontdooi in intervallen van 30 seconden tot 1 minuut op 600 watt. Roer tussendoor de soep steeds zoveel mogelijk los. Zorg dat de soep door en door heet is (pas op voor spetters), zodat eventuele bacteriën geen kans meer hebben.  

Lekkere soeprecepten

Zelf soep maken is een fijn en rustgevend werkje. Eerst het snijden van de ingrediënten, dan het roosteren of aanfruiten, en vervolgens koken met bouillon, room of kokosmelk. Pureer de soep eventueel met een staafmixer of in een blender en schep in kommen. Garneer met verse kruiden, een scheutje room of olijfolie, zaden, pitten of croutons. Bekijk hieronder een lijstje met lekkere soeprecepten voor elke dag. 

Meer zoals dit:

aardappel ovenschotel

Van ovenschotel tot soep: 3 x aardappel toevoegen voor extra volume

Van ovenschotel tot salade: met deze tips maak je de lekkerste gerechten extra vullend met behulp van de aardappel. Goedkoop, makkelijk en voedzaam

Verder lezen
soep maken

Soep maken: 5 makkelijke en snelle recepten

Wil jij een soep maken die je zo op tafel zet? Hier kun je de makkelijkste, snelste en lekkerste recepten vinden voor een klein prijsje.

Verder lezen
ontdooien

Vlees, vis, gehakt en kip ontdooien: zo doe je dat het best

Eten zoals vlees, gehakt, vis en kip ontdooien? Lees in dit artikel hoe je snel en makkelijk eten kunt ontdooien.

Verder lezen

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering over de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Je e-mailadres wordt alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als je zelf de ontvanger bent of indien je weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van je e-mailadres

Je  ontvangt van ons een e-mail om je e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch