Trifle is een klassiek Brits dessert. Het wordt vaak geserveerd voor feestelijke momenten en het mooie: het is hartstikke makkelijk om te maken. Je bereidt een trifle altijd in een glazen schaal (je kunt zelfs een kleine vaas gebruiken) zodat je de laagjes goed kunt zien én je kunt eindeloos variëren.
Er zijn een heleboel verschillende varianten van de trifle mogelijk. Kies bijvoorbeeld voor een frisse variatie met fruit en lichte room. Of ga voor laagjes van koekjes en vla of zelfgemaakte custard. Ook tiramisu is perfect om op te bouwen als een trifle.
Naar recept: Aardbeientiramisu
Lees ook: Chocoladetrifle met banketbakkersroom en frambozen
Voor een kerstige Espresso Martini Trifle heb je de volgende ingrediënten nodig:
100 ml sterke espresso, afgekoeld
100 ml melk
50 ml sherry
200 g cake
200 ml slagroom
1 tl koffiebonen
Zet een kop sterke espresso. Laat deze afkoelen tot kamertemperatuur.
Snijd de cake in kleine blokjes. Verdeel de helft van de blokjes over de bodem van de glazen.
In een kom meng je de afgekoelde espresso met de melk en de sherry. Giet de helft van dit mengsel over de laag cake in de glazen.
Om de video af te spelen, klik op de link om de video af te spelen, klik op de link
Klop de slagroom stijf. Verdeel de helft van de slagroom over de glazen als volgende laag.
Nu begint het leuke deel van de trifle: het maken van de laagjes. Herhaal de lagen door de rest van de cakeblokjes, het espresso-melkmengsel en de slagroom toe te voegen.
Om het geheel een feestelijk tintje te geven, bestrooi je de bovenkant van de trifle met koffiebonen.
Zet de glazen trifle minstens een uur in de koelkast zodat de laagjes mooi stijf kunnen worden en niet in elkaar gaan overlopen.
Voor degenen die van chocolade houden, kan je een laagje chocoladesaus (of zelfs fijngehakte chocolade voor extra knapperigheid) toevoegen tussen de cake en het espresso-melkmengsel. Of varieer nog meer en ga bijvoorbeeld voor gehakte noten.
Daar is ´ie dan: een heerlijke Espresso Martini Trifle. Perfect voor elke feestelijke gelegenheid.
Makkelijke desserts voor grote groepen vind je hier. Van de lekkerste tiramisu tot aan een fruitcrumble – en nog veel meer.
Wat is het verschil tussen mascarpone en ricotta, en hoe kun je mascarpone vervangen? Lees het antwoord op deze vragen en meer in dit artikel.
Zelf limonade maken is hartstikke makkelijk. Haal de juiste ingrediënten in huis en maak een heerlijk zomers drankje voor thuis.
In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres