Zelf limonade maken: het klinkt als een activiteit die niet misstaat op een Pinterest-bord, maar als je ziet hoe makkelijk het eigenlijk is wil je gelijk zelf aan de slag. Zelfgemaakte limonade is een heerlijke basis voor een zomers drankje, en wij leggen je uit hoe je dit zelf maakt.
Home-made limonade begint bij de siroop. Limonadesiroop maak je zelf met slechts een paar ingrediënten, maar in ieder geval altijd water en suiker als basis. Hiervan maak je een simpele suikersiroop. Doe gelijke hoeveelheden suiker en water (bijvoorbeeld 250 gram water en 250 gram suiker) in een pannetje en breng aan de kook. Wals de pan zo nu en dan, en verwarm het mengsel tot de suiker is opgelost.
Je hebt nu een simpele suikersiroop, maar die heeft nog geen smaak. Voeg voor een smaakje ingrediënten naar keuze toe, het liefst zodra je de pan op het vuur zet. Dit kunnen kruiden en specerijen zijn, zoals munt en kaneel, maar ook vers fruit. Kruiden en specerijen voeg je in hun geheel toe. Fruit schil je altijd eerst en snijd je bij grotere exemplaren (denk aan pruimen, aardbeien, perzik en mango) in stukken. Kleinere exemplaren zoals frambozen en bosbessen voeg je in hun geheel toe, net als citroen- of sinaasappelsap. Hoeveel je van de smaakmakers gebruikt is geheel afhankelijk van je persoonlijke voorkeur. Voor een muntsiroop kunnen de blaadjes van 3-5 takjes volstaan. Voor fruit kun je uitgaan van gelijke hoeveelheden van de suiker en het water, dus in dit voorbeeld 250 gram. Gebruik meer of minder naar smaak en wat je nog in huis hebt. Is het fruit erg zoet van zichzelf? Gebruik dan ook minder suiker.
Kook de smaakmakers mee zodat ze hun smaak goed af kunnen geven. Kruiden en specerijen laat je in de pan tot de siroop volledig is afgekoeld. Fruit pureer je in de nog warme, wellicht iets afgekoelde, siroop mee tot een glad geheel. Druk als je fruit gebruikt de fruitsiroop door een zeef, zodat de siroop echt glad wordt. Laat volledig afkoelen en giet in een gesteriliseerde fles voor gebruik.
Of je de limonadesiroop nu zelf hebt gemaakt of kant-en-klaar koopt: lekker is het zeker! Je kunt ze beide gebruiken als basis voor een zomers drankje. Denk aan old school limonade, lekker met ijsblokjes en een schijfje citroen, of een feestelijke cocktail of mocktail.
Naar recept: cocktail met bubbels
Naar recept: Feestelijke cocktail met Prosecco, karamel en appel
Naar recept: 4 x alcoholvrije mocktails
Naar recept: zomerse virgin sangria
Een (caramel) frappuccino is misschien wel de lekkerste zoete koffie bij mooi weer. Maar wat is het eigenlijk en hoe maak je het zelf?
Gek op cocktails, maar drink je liever geen of minder alcohol? Dit zijn 5 mocktails, gebaseerd op klassieke cocktails.
Niets zo lekker als een waterijsje in de zomer en weinig zo leuk als zelf waterijsjes maken. In dit artikel delen we 4 zomerse ideeën.
In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres