Met Kerst draait alles om genieten van heerlijke gerechten, tradities en gezellig samenzijn. En hoewel er helemaal niks mis is met een klassieke carpaccio wil je misschien ook wel eens iets nieuws proberen. Met wat kleine aanpassingen zoals ander vlees (of zelfs vis of een vegetarische optie) en heerlijke toppings, maak je dit jaar in een handomdraai een verrassend nieuwe carpaccio voor je voorgerecht.
De klassieke carpaccio is niet voor niets al jaren favoriet. Dit gerecht van flinterdunne plakjes rauw vlees wordt meestal geserveerd als voorgerecht. Om carpaccio mooi op een bord te leggen, verdeel je de dunne plakjes vlees (of vis of groente) in een cirkelvormige vorm. Je kunt ze licht overlappen, zodat ze er aantrekkelijk uitzien. Besprenkel de carpaccio met olijfolie en bestrooi het met zout, peper, verse basilicum en Parmezaanse kaas voor extra smaak. Vaak wordt carpaccio geserveerd met rucola sla in het midden van het bord, wat zorgt voor een mooi kleurcontrast en wat extra pit.
Carpaccio is een klassieke en heerlijk voorgerecht wat weinig bereidingstijd vraagt. Het is licht, fris en smaakvol, wat perfect is voor het begin van een uitgebreide kerstmaaltijd. Je kunt het gerecht ook mooi aanpassen aan het kerstthema door het toevoegen van kleurrijke groenten en groene kruiden. Maak deze heerlijke voorgerecht lekker van tevoren klaar en bewaar hem in de koelkast. Toch liever vlak voor het diner aan de slag? Dan sta je ook maximaal 10 minuten in de keuken. Wat wil je nog meer voor je kerstdiner?
Kerstavond is het moment om echt eens uit te pakken in de keuken. Met deze carpaccio variatie met rosbief, truffelmayonaise, ei en een salsa van augurk en rode ui maak je echt al je gasten blij. Hij is net iets anders dan je gewend bent, maar wel met vertrouwde smaken. Het is als een feestje op je bord met de smaak van truffel die dansjes maakt in je mond. Als je dit gerecht serveert, worden alle gasten heel blij en willen ze vast het recept weten!
Op zoek naar een visgerecht om je kerstdiner mee te beginnen? Probeer dan deze zalmcarpaccio met gerookte zalm, Hollandse garnaaltjes, een frisse citroendressing en kleine paprika sterretjes. De gerookte zalm en garnaaltjes smaken lekker ziltig en de citroendressing voegt een frisse twist toe. En die paprika sterretjes? Die maken het net zo feestelijk als kerstverlichting! Dat ziet er niet alleen feestelijk uit, maar is ook vooral een heel goed begin van de avond.
Tijdens de feestdagen willen we iets bijzonders op tafel zetten. Deze carpaccio is daar een perfect voorbeeld van. Kies voor beenhamcarpaccio met mango en mosterddressing, aangevuld met knapperige goudgele brood sterretjes. De combinatie van zoet en hartig verrast al je gasten.
Geen kerst zonder stoofperen, toch? Maar heb je ooit gedacht aan stoofperencarpaccio? Een kerstklassieker in een verrassend jasje, gecombineerd met frisse rucola en romige geitenkaas. En vega! Voeg wat knapperige walnoten toe voor de finishing touch en genieten maar!
Voor degenen die van plantaardige gerechten houden, is carpaccio van rode biet een kleurrijke en lekkere optie. De rode biet is lekker zoet en de geitenkaas maakt het lekker romig. En die knapperige walnoten? Die zorgen voor een lekkere crunch. Als je dit serveert, wordt kerst extra kleurrijk en feestelijk!
Naar recept: Carpaccio van rode biet met blauwe kaas en walnoten
Kip is altijd een goede optie voor kerst, en carpaccio van gerookte kip is een extra lekkere keuze. Gerookte kip is een lekker licht ingrediënt om je diner mee te beginnen en een goede, rustige start voor alle zwaardere gerechten die nog volgen. Met een lichte dressing en verse kruiden voeg je een feestelijke twist toe aan dit gerecht. Het is hartig en verfijnd, perfect voor een kerstvoorgerecht.
Naar recept: Carpaccio van gerookte kip
Geef je kerstdiner een speciale touch met een van deze carpacciocreaties! Of je nu één variant als voorgerecht kiest of allemaal bereidt als onderdeel van een feestelijk kerstbuffet, één ding is zeker: je gasten zullen aangenaam verrast zijn!
Een simpel voorgerecht voor kerst staat zo op tafel en heeft maar weinig ingrediënten nodig. Bekijk hier de 19 lekkerste & simpelste koude en warme voorgerechten voor kerst.
Een feestelijk gedekte tafel maakt het kerstdiner nog net even wat specialer. Met deze simpele tips dek je de tafel deze kerst bijzonder mooi.
Heb jij geen oven thuis of zit de oven al vol met andere kerstgerechten? Dan ben je op zoek naar bijgerechten die je kunt klaarmaken zonder oven. We hebben er maar liefst 23!
In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres