Weinig gerechten zijn zo spectaculair en magisch tegelijk als de Beef Wellington. De klassieker is een mooi stuk rundvlees rood gegaard in een jasje van bladerdeeg. Een gerecht wat een flinke uitdaging kan zijn, maar met de juiste tips vrijwel altijd lukt. Wil je een Beef Wellington maken voor het kerstdiner? Bekijk in dit artikel 4 verschillende vullingen voor een Beef Wellington, inclusief een vega en vis optie.
Er zijn verschillende manieren om Beef Wellington te maken. Zo heb je de klassieke Beef Wellington en makkelijke variaties op de klassieke. Ook kan je een vegetarische Wellington met groenten of zelfs een Wellington met vis maken. Hieronder vind je vier verschillende Wellington vullingen, zodat je zelf kunt kiezen wat je maakt.
Klassieke Beef Wellington
Makkelijke Beef Wellington
Vegetarische Wellington
Wellington met vis
De klassieke Beef Wellington maak je van een stuk ossenhaas met daaromheen verschillende lagen. Traditioneel gebruik je voor het jasje een laag fijngehakte paddenstoelen, ganzenlever en bladerdeeg. Tegenwoordig wordt de ganzenlever vaak vervangen door rauwe ham, wat een stuk goedkoper is. Daarbij wordt soms ook nog een laagje van gebakken crêpe toegevoegd, wat kan helpen bij het goed krokant bakken van het bladerdeeg.
Om ervoor te zorgen dat het vlees in de Beef Wellington de juiste garing heeft, kun je het beste een kernthermometer gebruiken. Deze steek je via de buitenkant in de kern van het vlees. De kerntemperatuur geeft de garing aan, zodat je precies weet hoe ver het vlees is. Als het vlees bijna de juiste temperatuur heeft (ongeveer 2 graden daaronder) haal je de Beef Wellington uit de oven. Het vlees zal nog kort nagaren en krijgt zo de tijd om te rusten. Serveer het geheel op een mooie schaal en snijd aan tafel aan.
Wil je een makkelijkere Beef Wellington maken, dan kun je ervoor kiezen éénpersoons Wellingtons te maken met een stukje biefstuk. Deze hoeven minder lang in de oven en de spanning van een groot (en duur) stuk ossenhaas is ook niet meer aanwezig. Een kernthermometer is ook hierbij handig, omdat je zo precies weet hoever je biefstuk is. Heb je die niet? Dan kun je de Beef Wellington ook zonder maken. Zorg in ieder geval altijd dat het vlees ten minste 30 minuten buiten de koelkast op kamertemperatuur heeft gelegen, zodat het gelijkmatig kan garen. Doe je dit niet, dan zal de buitenkant veel sneller garen dan de binnenkant.
Sinds een paar jaar is de vegetarische Wellington dé hit als het gaat om vegetarische hoofdgerechten, helemaal tijdens het kerstdiner. Het ziet er ontzettend feestelijk uit en het is ook nog eens waanzinnig lekker. De vulling kun je zo makkelijk of uitgebreid maken als je zelf wilt, maar houd altijd rekening met het vochtgehalte van de groenten. Daarnaast is het belangrijk dat je de vulling goed op smaak brengt met zout, peper en kruiden, en voor het vullen (gedeeltelijk) gaart.
De vegetarische Wellington van ons maak je met een vulling van paddenstoelen, spinazie, amandelen, feta en cranberry’s. Bomvol smaak en daardoor erg lekker. Spinazie bevat veel vocht, dus zorg dat je na het bakken zoveel mogelijk vocht uit de blaadjes drukt. Het paneermeel in de vulling absorbeert ook nog vocht, wat zorgt voor extra knapperig bladerdeeg.
Sinds een paar jaar is de vegetarische Wellington dé hit als het gaat om vegetarische hoofdgerechten, helemaal tijdens het kerstdiner. Het ziet er ontzettend feestelijk uit en het is ook nog eens waanzinnig lekker. De vulling kun je zo makkelijk of uitgebreid maken als je zelf wilt, maar houd altijd rekening met het vochtgehalte van de groenten. Daarnaast is het belangrijk dat je de vulling goed op smaak brengt met zout, peper en kruiden, en voor het vullen (gedeeltelijk) gaart.
De vegetarische Wellington van ons maak je met een vulling van paddenstoelen, spinazie, amandelen, feta en cranberry’s. Bomvol smaak en daardoor erg lekker. Spinazie bevat veel vocht, dus zorg dat je na het bakken zoveel mogelijk vocht uit de blaadjes drukt. Het paneermeel in de vulling absorbeert ook nog vocht, wat zorgt voor extra knapperig bladerdeeg.
Jouw hoofdgerecht deze kerst staat binnen 25 minuten op tafel met deze makkelijke recepten. Feestelijk, snel en ontzettend lekker.
Wil jij jouw huis voor de feestdagen betoveren met kleur? Creëer op een betaalbare manier een waar kerstsprookje met deze tips. Want wie slim en creatief is, haalt voor een prikkie de leukste kerstdecoratie in huis.
Glutenvrij kerstdiner? Bekijk dit artikel met slimme tips en de lekkerste recepten voor een glutenvrije kerst.
In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres