Wellington van champignons en spinazie
Moeilijk
30 Min
45 Min
4 Personen
Ingrediënten
4 Personen
Bereidingswijze
Stap 1
Verhit 2 eetlepels van de olie in een ruime pan en fruit de partjes ui al omscheppend 5 minuten op een halfhoog vuur. Voeg de knoflook en de gember toe en bak 2 minuten mee. Schep de paddenstoelen erdoor en bak ze totdat alle vocht verdampt is. Voeg de linzen, de oregano, de cranberries en versgemalen peper en zout naar smaak toe. Neem de pan van het vuur.
Stap 2
Verhit 2 el olie in een wok of ruime pan en bak de amandelen 2 minuten al omscheppend bruin. Schep ze uit de pan op keukenpapier. Voeg in gedeelte de spinazie toe en laat de spinazie al omscheppend slinken. Doe de spinazie over in een vergiet en laat goed uitlekken en breng hem op smaak met versgemalen peper en zout.
Stap 3
Verwarm de oven voor tot 200°C. Rol het bladerdeeg uit op de schone theedoek. Steek uit de korte kant van het deeg sterretjes voor de garnering en snijd de rand recht af.
Stap 4
Verdeel het paddenstoelenmengsel over het midden van het bladerdeeg en laat zoveel van de randen vrij zodat je het deeg overlappend over de groenten kunt leggen.
Stap 5
Verbrokkel de feta erboven en verdeel de amandelen en de spinazie erover. Bestrooi met het paneermeel. Vouw de lange zijden van het deeg erover en plak vast met losgeklopt ei. Vouw de korte zijde ook om en plak ook deze randen vast. Keer de Wellington met behulp van de theedoek. Leg hem op het met bakpapier beklede bakblik en plak de uitgestoken sterretjes erop. Bestrijk de Wellington met de rest van het ei en bak de Wellington in ± 30 minuten goudbruin en gaar.
Stap 6
Neem de Wellington uit de oven en schuif hem op een schaal. Snijd de Wellington aan tafel in stukken.
Prijs van het gerecht
Dit gerecht kost ongeveer € 2,29 per persoon.
Tip
Lekker met hasselback aardappelen en appelcompote met cranberries.