Gemiddeld
5Min
40Min
4 Personen | |
---|---|
300 g | tonijn uit blik |
400 g | culinaire aardappels |
4 | eieren |
250 g | haricots verts |
2 tl | Franse mosterd |
1 el | honing |
1,5 el | azijn |
3 el | extra vierge olijfolie |
1 | sjalot |
150 g | cherrytomaten |
16 | zwarte olijven zonder pit |
65 g | gemengde jonge slablaadjes |
60 g | Parmezaanse kaas |
Naar smaak | zout en peper |
Bepaalde producten kunnen afhankelijk van het seizoen tijdelijk verkrijgbaar zijn |
Ga je naar Zuid-Frankrijk op vakantie, dan is de kans dat je een salade niçoise voorbij ziet komen of zelfs eet groot. De salade is vernoemd naar de stad Nice en past daar precies op het menu. Slanke haricots verts, smaakvolle gekookte aardappeltjes, een frisse dressing, zwarte olijven en de ster van het gerecht: tonijn. Je kunt een salade niçoise op tal van verschillende manieren maken en eindeloos variëren met ingrediënten, maar tonijn gaat er altijd in.
In dit recept voor salade niçoise gebruik je tonijn uit blik. Hartstikke lekker, makkelijk in gebruik en fijn voor de portemonnee. Je kunt hiervoor tonijn in blik op water gebruiken, maar in olijfolie is het ook hartstikke lekker. In dat geval zul je misschien iets minder dressing willen gebruiken. Wil je de salade meenemen naar bijvoorbeeld het strand of het park? Meng de ingrediënten dan nog niet met elkaar en verpak de dressing apart. Zo voorkom je dat de slablaadjes slap worden en blijft alles lekker vers.
Doe de tonijn in een vergiet en laat uitlekken. Breng op smaak met een snufje zout en peper.
Schil de aardappels en snijd in gelijke stukken. Doe in een pan met gezouten water en breng aan de kook. Voeg de eieren toe en kook 5,5 tot 6 minuten mee. Haal uit de pan met water en laat schrikken onder de koude kraan. Kook de aardappels nog 5-10 minuten, totdat de aardappel gaar is. Giet af en laat droogstomen.
Snijd de uiteindes van de haricots verts. Breng een tweede pan met water aan de kook. Voeg de haricots verts toe en kook 3 minuten. Giet af en spoel koud na.
Doe de mosterd met de honing en azijn in een schaaltje. Breng op smaak met peper en zout en meng met een garde. Voeg de olijfolie in een dunne straal al kloppend toe. Klop tot een egale dressing. Proef en breng indien nodig verder op smaak met zout of peper. Snipper de sjalot en meng door de dressing.
Pel de eieren en snijd in partjes. Halveer de cherrytomaatjes.
Doe de jonge slablaadjes in een ruime schaal. Schep de boontjes en de aardappels om met de dressing en verdeel over de slablaadjes.
Verdeel de cherrytomaten, eipartjes en olijven over de sla. Leg de tonijn op de salade. Schaaf de Parmezaanse kaas met een dunschiller boven de salade.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres