Gemiddeld
30Min
4 Personen | |
---|---|
5 | chipolataworstjes (spicy of licht gerookt), op kamertemperatuur |
5 | witte puntjes |
crème fraîche | |
1 | rode ui, in halve maantjes |
250 g | cherrytomaten, in stukjes |
1 | citroen |
olijfolie | |
peper & zout | |
Voor de chimichurri | |
1 bosje | platte peterselie, fijngehakt |
1 bosje | koriander, fijngehakt |
1 | rode peper, de zaadjes verwijderd en fijngehakt |
1 teentje | knoflook |
100 ml | olijfolie |
1 el | gedroogde tijm |
1 | citroen |
peper & zout |
Chimichurri is een frisse, groene saus die in Argentinië bij gegrild vlees wordt geserveerd. Ontzettend lekker bij deze hotdogs van de barbecue!
Begin met de tomatensalsa. Meng in een afgesloten bakje de stukjes tomaat met de rode ui, het sap van 1 citroen, een scheutje olijfolie en zout en peper. Deksel erop, goed schudden en even wegzetten.
Meng voor de chimichurri de fijngehakte peterselie en koriander met de chilipeper. Hak de knoflook fijn en wrijf met het lemmet van je mes tot een pasta. Dat gaat het beste als je er een snufje grof zout overheen strooit en met de platte kant van je mes over de knoflook wrijft.
Meng de knoflookpasta door de peterselie en koriander en voeg ook de tijm, olijfolie, zout & peper en het sap van 1 citroen toe. Roer door elkaar en zet de chimichurri opzij.
Gril de chipolataworstjes op de barbecue: ongeveer 8 tot 10 minuten op 150 graden, tot ze gaar zijn en grillstrepen hebben.
Snijd de witte puntjes aan de bovenkant in en leg ze 30 tot 60 seconden op de barbecue.
Besmeer de witte puntjes met een eetlepel crème fraîche en leg de chipolataworstjes in de broodjes. Schep er wat van de tomatensalsa bovenop en maak af met de chimichurri.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres