Gemiddeld
45Min
4 Personen | |
---|---|
1 | bloemkool |
Half | bakje aioli (ca. 100 gram) |
Half | zakje pijnboompitten (25 gram) |
1 | citroen |
1 tl | paprikapoeder |
Halve tl | honing |
3 el | olijfolie |
Handje | platte peterselie, fijngehakt |
peper & zout |
Vind je het lastig om tijdens het barbecueën genoeg groenten binnen te krijgen? Denk er dan eens aan om een hele geroosterde bloemkool op de bbq te garen. Een hele simpele manier om meer groente te eten! Lekker met een romige citroen-aioli, knapperige pijnboompitten en frisse peterselie.
Kook de hele bloemkool in een grote pan met kokend water met deksel in 4 tot 5 minuten (de stronk naar beneden gericht). De blaadjes kun je er eventueel aan laten zitten. Schep uit de pan, laat uitlekken op een bord en een paar minuten afkoelen.
Roer in een kommetje het paprikapoeder samen met de honing door de olijfolie. Bestrijk de ietwat afgekoelde bloemkool met een kwastje met dit mengsel. Bestrooi met zout en peper.
Leg de bloemkool op een hete barbecue (ongeveer 200 graden) en rooster ‘m in 25 tot 30 minuten gaar. Prik er met een mesje in om te testen of ‘ie goed is.
Rooster ondertussen de pijnboompitten in een droge koekenpan tot ze goudbruin zijn.
Rasp de schil van de citroen. Meng de helft ervan door de aioli, samen met het sap van de citroen.
Serveer de hele geroosterde bloemkool op een groot bord met de citroen-aioli erbovenop. Bestrooi met nog wat van het paprikapoeder, de helft van de geraspte citroenschil, de pijnboompitjes en de peterselie.
Wil je de hele geroosterde bloemkool liever in porties verdelen? Snijd dan na het roosteren de roosjes los. Schep de aioli op een groot bord, verdeel de bloemkoolroosjes eroverheen en bestrooi met de citroenschil, peterselie, een snuf paprikapoeder en de pijnboompitten.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres