1. Startpagina
  2. Recepten
  3. Zomerrecepten
  4. Griekse gehaktballetjes met tzatziki en salade

Griekse gehaktballetjes met tzatziki en salade

Griekse gehaktballetjes met tzatziki en salade bij ALDI

Gemakkelijk

30Min

15Min

2 Personen
1 ui
2 teentjes knoflook
75 g feta
1 tl peterselie
500 g rundergehakt
2 eieren
3 el paneermeel
1 tl paprikapoeder
1 tl oregano
Tzatziki
1/2 komkommer
2 teentjes knoflook
2 el bieslook
300 ml Griekse yoghurt
1 el crème fraîche
Griekse salade
1 rode ui
1/2 komkommer
2 tomaten
100 g feta
1 tl oregano
2.5 el olijfolie
Benodigdheden
braadpan
schaal
Wijntip
Southern Creek Shiraz
Mail recept

Griekse gehaktballetjes met tzatziki en salade

Ga je naar Griekenland, dan zit je in het vliegtuig al denkbeeldig aan de tzatziki. Lekker met een stuk vers gebakken brood, een salade of… Griekse gehaktballetjes! Dit recept is verrassend makkelijk om te maken en smaakt alsof je in Griekse taverne zit. Door de feta in de gehaktballetjes krijgen ze een fris-hartige smaak en worden ze niet snel droog. Erbij serveer je de tzatziki en een simpele Griekse salade. Een heerlijk koolhydraatarm recept voor doordeweeks of in het weekend.

Om tzatziki te maken rasp je de komkommer op een grove rasp. Het vruchtvlees laat je zo lang mogelijk uitlekken, zodat de tzatziki mooi stevig blijft. Heb je weinig tijd? Bestrooi de komkommer in het vergiet met een beetje zout. Het zout absorbeert vocht en trekt het dus als het ware uit de komkommer. Leg vervolgens een schaaltje met iets zwaars, bijvoorbeeld een blik met soep, op de komkommer en laat het ten minste 5 minuten uitlekken.

Tip

Variatietip: Voeg wat sambal toe voor het gehaktmengsel.
Serveertip: Ook lekker met een pitabroodje

Stap 1

Snijd de ui fijn en pers de teentjes knoflook. Verkruimel de feta en hak de peterselie fijn. Meng het gehakt, de ui, knoflook, eieren, paneermeel, verkruimelde feta, paprikapoeder, oregano, peterselie en peper goed door elkaar in een schaal. Maak er balletjes van en zet ze vervolgens minimaal een kwartier in de koelkast.

Stap 2

Rasp voor de tzatziki de halve komkommer en laat goed uitlekken in een vergiet. Pers de knoflook en snijd de bieslook fijn. Schep de Griekse yoghurt en de crème fraîche in een schaaltje met de komkommer, geperste knoflook, bieslook, peper en zout, en roer alles goed door elkaar.

Stap 3

Snijd voor de salade alle ingrediënten in stukjes. Garneer met oregano en olijfolie.

Stap 4

Verhit een scheutje olijfolie met eventueel een klontje boter in een grote koekenpan of hapjespan op middelhoog vuur. Bak hierin de gehaktballetjes goudbruin en gaar.

Mail recept
Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering over de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Je e-mailadres wordt alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als je zelf de ontvanger bent of indien je weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van je e-mailadres

Je  ontvangt van ons een e-mail om je e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch