Gemakkelijk
30Min
15Min
2 Personen | |
---|---|
1 | ui |
2 teentjes | knoflook |
75 g | feta |
1 tl | peterselie |
500 g | rundergehakt |
2 | eieren |
3 el | paneermeel |
1 tl | paprikapoeder |
1 tl | oregano |
Tzatziki | |
1/2 | komkommer |
2 teentjes | knoflook |
2 el | bieslook |
300 ml | Griekse yoghurt |
1 el | crème fraîche |
Griekse salade | |
1 | rode ui |
1/2 | komkommer |
2 | tomaten |
100 g | feta |
1 tl | oregano |
2.5 el | olijfolie |
Benodigdheden | |
braadpan | |
schaal | |
Wijntip | |
Southern Creek Shiraz |
Ga je naar Griekenland, dan zit je in het vliegtuig al denkbeeldig aan de tzatziki. Lekker met een stuk vers gebakken brood, een salade of… Griekse gehaktballetjes! Dit recept is verrassend makkelijk om te maken en smaakt alsof je in Griekse taverne zit. Door de feta in de gehaktballetjes krijgen ze een fris-hartige smaak en worden ze niet snel droog. Erbij serveer je de tzatziki en een simpele Griekse salade. Een heerlijk koolhydraatarm recept voor doordeweeks of in het weekend.
Om tzatziki te maken rasp je de komkommer op een grove rasp. Het vruchtvlees laat je zo lang mogelijk uitlekken, zodat de tzatziki mooi stevig blijft. Heb je weinig tijd? Bestrooi de komkommer in het vergiet met een beetje zout. Het zout absorbeert vocht en trekt het dus als het ware uit de komkommer. Leg vervolgens een schaaltje met iets zwaars, bijvoorbeeld een blik met soep, op de komkommer en laat het ten minste 5 minuten uitlekken.
Variatietip: Voeg wat sambal toe voor het gehaktmengsel.
Serveertip: Ook lekker met een pitabroodje
Snijd de ui fijn en pers de teentjes knoflook. Verkruimel de feta en hak de peterselie fijn. Meng het gehakt, de ui, knoflook, eieren, paneermeel, verkruimelde feta, paprikapoeder, oregano, peterselie en peper goed door elkaar in een schaal. Maak er balletjes van en zet ze vervolgens minimaal een kwartier in de koelkast.
Rasp voor de tzatziki de halve komkommer en laat goed uitlekken in een vergiet. Pers de knoflook en snijd de bieslook fijn. Schep de Griekse yoghurt en de crème fraîche in een schaaltje met de komkommer, geperste knoflook, bieslook, peper en zout, en roer alles goed door elkaar.
Snijd voor de salade alle ingrediënten in stukjes. Garneer met oregano en olijfolie.
Verhit een scheutje olijfolie met eventueel een klontje boter in een grote koekenpan of hapjespan op middelhoog vuur. Bak hierin de gehaktballetjes goudbruin en gaar.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres