Gemakkelijk
15Min
4 Personen | |
---|---|
Halve | ananas |
3 | ongezouten boter |
3 el | rietsuiker |
1 | limoen (de geraspte schil) |
4 bollen | roomijs malaga |
Paar | blaadjes verse munt, ter garnering |
Deze gegrilde ananas roept tropische vibes op. Want de zoete, exotische smaak van ananas past perfect bij de rum en rozijnen in het malaga-ijs. We maken het feestje af met limoen en verse munt. Doe je ogen dicht, ga met je voeten in een teiltje water zitten en neem een hap van jouw ticket to the tropics.
Haal de schil van de ananas en verwijder het harde binnenste. Snijd de ananas in dikke plakken.
Smelt de boter en suiker in een pannetje op laag vuur. Bestrijk de plakken ananas aan beide kanten met het botermengsel.
Verhit een grillpan of barbecue. Grill de ananas aan beide kanten tot er grillstrepen ontstaan.
Leg de plakken ananas op de borden en bestrijk met de restanten van het botermengsel. Schep op elke plak ananas een grote bol malaga-ijs. Rasp de schil van de limoen erover. Maak af met wat blaadjes verse munt.
Maak dit recept op de barbecue of gebruik een grillpan. Het kan trouwens ook in een gewone koekenpan, de ananas krijgt dan alleen geen grillstreepjes. Maar hij zal minstens zo lekker smaken...
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres