Frozen yoghurtplaat met roodfruit en cacao nibs
Gemiddeld
30 Min
240 Min
4 Personen
- Griekse yoghurt
- ruwe rietsuiker
- citroen
- blauwe bessen
- granaatappelpitjes
- frambozen
- cacao nibs
- zeezout
- kokosflakes
- Ook nodig: bakvorm of vierkante ovenschaal van 25 bij 25 cm bekleed met bakpapier
Ingrediënten
4 Personen
- Griekse yoghurt
- ruwe rietsuiker
- citroen
- blauwe bessen
- granaatappelpitjes
- frambozen
- cacao nibs
- zeezout
- kokosflakes
- Ook nodig: bakvorm of vierkante ovenschaal van 25 bij 25 cm bekleed met bakpapier
Bereidingswijze
Stap 1
Roer de yoghurt en suiker in een kom door elkaar. Pers de citroen uit en voeg het sap toe. Laat dit ca. 15 min staan zodat de suiker oplost in de yoghurt. Roer het regelmatig door.
Stap 2
Schep de yoghurt op het bakpapier en strijk uit tot 1 cm dik. Strooi het fruit, de cacao nibs en het kokosschaafsel eroverheen. Dek de vorm af met plasticfolie.
Stap 3
Plaats de vorm minimaal 4 uur in de vriezer om te bevriezen.
Stap 4
Snijd met een scherp mes de yoghurt in grote stukken. Bewaar tot gebruik in de vriezer of eet het direct.