Carpaccio van gerookte kip
Gemakkelijk
5 Min
20 Min
4 Personen
- gerookte kipfilet in heel dunne plakjes
- geraspte citroenschil
- mayonaise
- gemengde bladsla
- cherrytomatenmix in partjes
- basilicum blaadjes grof gescheurd
- buffelmozzarella in stukken gescheurd
- geroosterde pijnboompitten
- citroensap
- peper
- Mooiberg Sauvignon Blanc
Ingrediënten
4 Personen
- gerookte kipfilet in heel dunne plakjes
- geraspte citroenschil
- mayonaise
- gemengde bladsla
- cherrytomatenmix in partjes
- basilicum blaadjes grof gescheurd
- buffelmozzarella in stukken gescheurd
- geroosterde pijnboompitten
- citroensap
- peper
- Mooiberg Sauvignon Blanc
Bereidingswijze
Stap 1
Spreid de plakjes kip uit over de spiegel van 4 borden.
Stap 2
Roer de geraspte citroenschil door de mayonaise, voeg de citroensap en peper toe. Verdun de mayonaise met wat water tot hij dik vloeibaar is.
Stap 3
Leg in het midden van de kip een pluk sla en strooi de cherrytomaatjes, basilicum, mozzarella en pijnboompitten over de borden.
Stap 4
Laat de mayonaise in mooie strepen over de borden lopen.
Eet smakelijk!