Gemakkelijk
5Min
4 Personen | |
---|---|
100 g | pinda's |
1 | rode peper, de zaadlijsten verwijderd en in stukjes |
1/2 tl | zout |
15 g | suiker |
1 | limoen, het sap |
1 | scheutje kokosmelk |
Zelf je eigen pindasaus maken is zó gebeurd en is tien keer lekkerder dan die uit een pakje. Doen dus! Lekker voor bij de barbecue.
Rooster de pinda’s in een droge koekenpan tot ze beginnen geuren. Haal daarna onmiddellijk van het vuur.
Doe de pinda’s samen met de rest van de ingrediënten in een blender en mix tot een egale saus. Een vijzel gebruiken kan ook. Vind je de pindasaus nog niet romig genoeg, voeg dan nog wat extra kokosmelk toe.
Schep de pindasaus in een kommetje en maak eventueel af met een beetje extra fijngesnipperde rode peper.
De prijs van dit gerecht is ongeveer €0,40 per persoon.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres