1. Startpagina
  2. Recepten
  3. BBQ
  4. Gepofte aardappels op 3 manieren

Gepofte aardappels op 3 manieren

gepofte aardappel

Gemiddeld

10Min

45Min

4 Personen
Gewone aardappel met bieslook & crème fraîche
4 middelgrote aardappels
10 g gram bieslook
125 g crème fraîche
1/2 citroen, sap en rasp
2 el extra vierge olijfolie
Ook nodig: aluminiumfolie
Gewone aardappel met cheddar & groene peper
4 middelgrote aardappels
100 g cheddarkaas
1/2 groene peper
3 zongedroogde tomaten
150 g Griekse yoghurt
3 takjes platte peterselie
Ook nodig: aluminiumfolie
Zoete aardappel met guacamole (vegan)
4 middelgrote zoete aardappels
1 avocado
1 rijpe trostomaat
1 kleine rode ui
5 takjes koriander
1/2 limoen, het sap
Ook nodig: aluminiumfolie
Mail recept

Gewone aardappel met bieslook & crème fraîche

Stap 1

Was de aardappels en prik ze rondom in met een vork. Verpak elke aardappel individueel in een stuk aluminiumfolie met de glimmende kant naar binnen. Leg de ingepakte aardappels op de barbecue, eventueel tussen de kolen, en pof 45 minuten.

Stap 2

Snijd ondertussen de bieslook in fijne ringetjes. Meng met de crème fraîche, het citroensap, de citroenrasp, zout en peper. Zet apart tot gebruik.

Stap 3

Controleer of de aardappels gaar zijn door de pakketjes open te maken en een scherp mesje in de aardappels te steken. Als het mes er makkelijk in- en uitgaat zijn ze gaar. Als dat niet zo is leg je ze nog 10-15 minuten op de barbecue. Laat ze een par minuten rusten zodat ze iets minder heet zijn.

Stap 4

Snijd de aardappels over de lengte in en zorg dat je ze niet helemaal doorsnijdt. Duw het vruchtvlees van de aardappels vanuit de onderkant iets omhoog en leg ze op een schaal. Schep het crème-fraîchemengsel op de aardappels en besprenkel met de extra vierge olijfolie. Serveer warm of lauwwarm.

Prijs van dit gerecht

De prijs van dit gerecht is ongeveer €0,55 per persoon.

Gewone aardappel met cheddar & groene peper

Stap 1

Was de aardappels en prik ze rondom in met een vork. Verpak elke aardappel individueel in een stuk aluminiumfolie met de glimmende kant naar binnen. Leg de ingepakte aardappels op de barbecue, eventueel tussen de kolen, en pof 45 minuten.

Stap 2

Hak ondertussen de cheddarkaas grof. Verwijder de zaadjes en de zaadlijsten uit de groene peper, en snijd fijn. Snijd de zongedroogde tomaten in kleine stukjes. Meng de kaas met de groene peper en zongedroogde tomaten. Zet apart.

Stap 3

Controleer of de aardappels gaar zijn door de pakketjes open te maken en een scherp mesje in de aardappels te steken. Als het mes er makkelijk in- en uitgaat zijn ze gaar. Als dat niet zo is leg je ze nog 10-15 minuten op de barbecue. Laat ze een par minuten rusten zodat ze iets minder heet zijn.

Stap 4

Halveer de aardappels in de lengte en verdeel het kaasmengsel over de aardappels. Leg ze nog 5 minuten op de barbecue of totdat de kaas is gesmolten. Haal ondertussen de peterselie blaadjes van de takjes en hak fijn.

Verdeel de aardappels over een schaal. Garneer met de Griekse yoghurt en peterselie.

Prijs van dit gerecht

De prijs van dit gerecht is ongeveer €0,60 per persoon.

Zoete aardappel met guacamole (vegan)

Stap 1

Was de zoete aardappels en prik ze rondom in met een vork. Verpak elke aardappel individueel in een stuk aluminiumfolie met de glimmende kant naar binnen. Leg de ingepakte aardappels op de barbecue, eventueel tussen de kolen, en pof 35 minuten.

Stap 2

Verwijder ondertussen de pit en schil van de avocado. Prak het vruchtvlees met een vork en doe in een bakje. Snijd de tomaat in zo klein mogelijke blokjes en snipper de rode ui. Haal de korianderblaadjes van de takjes en hak fijn. Meng de avocado met de tomaat, rode ui en koriander. Breng op smaak met limoensap, peper en zout.

Stap 3

Controleer of de aardappels gaar zijn door de pakketjes open te maken en een scherp mesje in de aardappels te steken. Als het mes er makkelijk in- en uitgaat zijn ze gaar. Als dat niet zo is leg je ze nog 5-10 minuten op de barbecue. Laat ze een par minuten rusten zodat ze iets minder heet zijn.

Stap 4

Snijd de aardappels over de lengte in en zorg dat je ze niet helemaal doorsnijdt. Duw het vruchtvlees van de aardappels vanuit de onderkant iets omhoog en leg ze op een schaal. Schep de guacamole op de aardappels. Serveer warm of lauwwarm.

Tip

Optioneel: meng wat gekruimelde feta of een flinke lepel Griekse yoghurt door de guacamole voor een extra hartig effect.

Prijs van dit gerecht

De prijs van dit gerecht is ongeveer €1,15 per persoon.

Mail recept
Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering over de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Je e-mailadres wordt alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als je zelf de ontvanger bent of indien je weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van je e-mailadres

Je  ontvangt van ons een e-mail om je e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch