Garnalenspiesen met sauzenduo
Gemakkelijk
15 Min
5 Min
4 Personen
- gamba's
- mayonaise
- tomatenpuree
- sinaasappel
- yoghurt
- mosterd
- bieslook
- zout
- witte peper
- houten spiesen
Ingrediënten
4 Personen
- gamba's
- mayonaise
- tomatenpuree
- sinaasappel
- yoghurt
- mosterd
- bieslook
- zout
- witte peper
- houten spiesen
Bereidingswijze
Stap 1
Ontdooi de bevroren garnalen, was ze schoon en dep droog. Spies de garnalen.
Stap 2
Meng 50 g mayonaise in een kom met tomatenpuree.
Stap 3
Was de sinaasappel met heet water, rasp de schil, halveer de sinaasappel en pers het uit.
Stap 4
Voeg 1 tl geraspte sinaasappelschil en 1 el sinaasappelsap toe aan de mayonaise-tomatensaus.
Stap 5
Meng de resterende mayonaise in een kom met yoghurt en mosterd.
Stap 6
Pel de knoflook en pers het in de saus. Was de bieslook, dep het droog en snijd het fijn. Voeg het toe aan de mayonaise-yoghurt saus.
Stap 7
Breng beide sauzen op smaak met peper en zout.
Stap 8
Grill of barbecue de garnalenspiesen ongeveer 2 tot 3 minuten aan elke kant. Serveer de spiesen met de sauzen.