Gemakkelijk
20Min
4 Personen | |
---|---|
4 | witte bollen, gehalveerd |
4 | hamburgers (koud) |
1 à 2 | tomaten, in dikke plakken |
1 | ui, in dikke ringen |
Augurken (pot), in dikke plakken | |
1 | Kropsla |
3 el | mayonaise |
1/2 tl | ketchup |
1/2 el | mosterd |
1/2 tl | augurkensap |
Snufje | cayennepeper |
zout & peper |
Begin met de saus voor de hamburgers. Meng daarvoor de mayonaise met de ketchup, mosterd, het augurkensap en een snuf cayennepeper. Zet opzij.
Was de kropsla goed, verwijder eventuele gebutste bladeren en leg ongeveer 8 slablaadjes apart voor de burger (wat je over hebt, kun je aanmaken als een salade en bij de burgers serveren).
Verwarm een barbecue met een grillrooster tot een temperatuur van ongeveer 250 graden. Leg er de koude hamburgers op. Bak ze in ongeveer tien minuten gaar, onder regelmatig keren.
Tip: als de burger makkelijk loskomt van het grillrooster, kun je ‘m voor de eerste keer omkeren. Doe dit daarna regelmatig.
Bak ook de uien op het rooster dan de barbecue. Laat ze ongeveer 3 minuten bakken, of tot er grillstrepen op ontstaan. Haal ze er daarna vanaf.
Haal de burgers als ze goed gaar zijn van de barbecue en laat ze 5 minuten rusten. Leg ondertussen de witte bolletjes met de snijkant naar beneden op de barbecue en laat ze kort bakken. Let goed op: dit kan hard gaan.
Besmeer de broodjes met de hamburgersaus. Begin met het bouwen van de burger. Begin bijvoorbeeld met twee blaadjes sla, een plak tomaat, de hamburger, augurk en daarna de gegrilde ui.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres