Bananenbrood met chocolade en elitehaver
Gemiddeld
15 Min
85 Min
8 Personen
- rijpe Fairtrade bananen
- Fairtrade elitehaver
- Fairtrade landenchocolade fijngehakt
- Fairtrade honing
- Fairtrade ruwe rietsuiker
- speltmeel
- boekweitmeel
- havermoutvlokken (fijngemalen tot meel)
- bakpoeder
- kokosolie (opgewarmd)
- eitjes
- chiazaad
- zout
- Zet een kopje Fairtrade koffie en meng het door het beslag of strooi wat frambozen en blauwe bessen door het beslag
Ingrediënten
8 Personen
- rijpe Fairtrade bananen
- Fairtrade elitehaver
- Fairtrade landenchocolade fijngehakt
- Fairtrade honing
- Fairtrade ruwe rietsuiker
- speltmeel
- boekweitmeel
- havermoutvlokken (fijngemalen tot meel)
- bakpoeder
- kokosolie (opgewarmd)
- eitjes
- chiazaad
- zout
- Zet een kopje Fairtrade koffie en meng het door het beslag of strooi wat frambozen en blauwe bessen door het beslag
Bereidingswijze
Stap 1
Verwarm de oven voor op 175 °C. Laat de chiazaadjes wellen in een schaaltje met water.
Stap 2
Smelt de kokosolie in een pannetje en vet het bakblik in. Klop de eitjes samen met een snufje zout. Pureer de bananen in de blender of met een staafmixer en giet het bananenmengsel samen met het eimengsel bij de gesmolten kokosolie.
Stap 3
Meng in een grote kom havermeel, boekweitmeel, speltmeel, bakpoeder, rietsuiker, chiazaad, honing, elite haver en de stukjes chocolade. Giet dan de rest erbij en roer alles goed door elkaar.
Stap 4
Spatel het beslag in een bakblik en zet het 60 minuten in de oven. Prik er na 50 minuten in met een satéprikker. Het bananenbrood is gaar wanneer de satéprikker er schoon uitkomt.
Stap 5
Laat het bananenbrood in de vorm goed afkoelen. Serveer het eventueel met nog wat gesmolten chocolade, stukjes banaan, elite haver en kokosolie.
Serveertip
Lekker bij een warme kop thee uit ons Fairtrade assortiment.