Wortelsoep met kokosmelk en amandelen
Gemakkelijk
5 Min
25 Min
4 Personen
- wortelen
- grote ui
- knoflook
- gember
- kerriepoeder
- tuinkruidenbouillon
- kokosmelk
- limoen
- petit pains (4 stuks)
- amandelen
- feta
- peterselie
Ingrediënten
4 Personen
- wortelen
- grote ui
- knoflook
- gember
- kerriepoeder
- tuinkruidenbouillon
- kokosmelk
- limoen
- petit pains (4 stuks)
- amandelen
- feta
- peterselie
Bereidingswijze
Stap 1
Snijd de wortels, ui en gember in stukken.
Stap 2
Verhit olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook hierin. Voeg dan de wortels en gember toe en bak dit even kort mee. Breng op smaak met kerriepoeder, peper en zout.
Stap 3
Schenk de bouillon erbij totdat de groenten onder staan. Breng het aan de kook. Laat het daarna op laag vuur ongeveer 20 minuutjes zacht pruttelen.
Stap 4
Pureer de soep glad en voeg de kokosmelk en het limoensap toe. Warm de wortelsoep nog even op. Als de soep te dik blijft, voeg dan nog wat water toe.
Stap 5
Serveer de wortelsoep met amandelen, blokjes feta en peterselie.
Prijs van dit gerecht
Dit gerecht kost ongeveer € 1,65 per persoon.