Gemakkelijk
25Min
4 Personen | |
---|---|
1 | kilo mosselen |
1 | ui, gesnipperd |
1 el | boter |
2 | aardappels (ongeveer 250 gram), geschild en in kleine blokjes |
375 ml | bouillon |
60 ml | droge witte wijn |
250 ml | slagroom |
½ | blikje maïs |
2 | stengels bosui, in ringetjes |
olijfolie | |
zout & peper | |
Deze simpele mosselsoep met mais en aardappel is een heerlijk voorgerecht dat heel makkelijk te maken is. Toch lijkt het alsof je er uren voor in de keuken hebt gestaan.
Zo’n simpele mosselsoep is het perfecte voorgerecht voor een etentje met vrienden. De mais en aardappel maken de zilte soep lekker zoet.
Spoel de mosselen goed schoon en gooi eventuele geopende of kapotte exemplaren weg. Schraap oneffenheden van de schelpen af met een mesje.
Smelt de boter in een pan op middelhoog vuur. Laat de ui zweten tot ‘ie glazig is. Voeg de aardappelblokjes toe en laat 2 minuten meebakken. Doe de bouillon erbij en laat dan nog 5 minuten zachtjes koken, tot de aardappels gaar zijn. Schep de aardappels uit de bouillon in een bakje (de ui mag je eventueel meescheppen) en zet even opzij.
Verhit in een andere, ruime pan een beetje olie op medium tot hoog vuur. Voeg de mosselen toe en giet de wijn erbij. Laat de wijn inkoken tot er bijna niets meer van over is. Giet dan de achtergehouden bouillon en de slagroom bij de mosselen. Breng aan de kook en laat zachtjes koken tot alle mosselen open zijn gegaan (ongeveer 8 tot 10 minuten).
Haal de mosselen uit de schelpen (laat er eventueel een paar in de schelp zitten voor een mooie presentatie). Gooi de lege schelpen weg en doe de mosselen terug in de soep. Roer de mais en de achtergehouden blokjes aardappel erdoorheen en laat alles nog een minuutje verwarmen.
Breng de simpele mosselsoep op smaak met zout en peper. Maak de soep af met de blokjes aardappel en de ringetjes bosui.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres