Miesoep met groenten
Gemakkelijk
35 Min
20 Min
4 Personen
Ingrediënten
4 Personen
Bereidingswijze
Stap 1
Snipper het sjalotje, schil de gember en snijd deze in dunne plakjes. Snijd de halve rode peper in kleine stukjes. Verhit vervolgens olijfolie in een grote soeppan en fruit het sjalotje. Voeg dan de kruidnagels, het kaneelstokje, de gember en rode peper toe en bak het een klein minuutje mee. Doe de bouillon erbij, samen met een flinke scheut sojasaus en breng het aan de kook. Verlaag het vuur en laat het nog 30 minuten trekken met de deksel op de pan.
Stap 2
Verwijder de specerijen en kook de eitjes. Snijd de paksoi in grove stukken, voeg het toe aan de bouillon en laat het nog 3 minuten koken. Snijd ondertussen ook de bosui en de andere helft van de rode peper in kleine schijfjes. De limoen kan in vier partjes gesneden worden.
Stap 3
Blancheer de taugé en leg de mie in warm water. Pel de eitjes en halveer ze. Vul de soepkommen voor de helft met de mie. Schenk dan de bouillon met paksoi over de mie.
Stap 4
Garneer de soep met taugé, bosuitjes, rode peper, basilicum, gekookt eitje, gebakken uitjes en limoen. De limoen knijp je een beetje uit.
Tip
Geen zin in vega , voeg er een lekker mals biefstukje in reepjes aan toe en strooi er wat cashewnoten over.