Makkelijke mosselsoep
Gemakkelijk
10 Min
20 Min
3 Personen
- mosselen
- prei
- wortel
- sjalotjes
- mosterd
- roomboter (koeling)
- knoflook
- bloem
- groentebouillon
- kookroom
- laurierblaadje
- mosterd1
- tijm
- peterselie
- stokbrood
- peper en zout
- Voeg een half blikje gepelde tomaten toe
Ingrediënten
3 Personen
- mosselen
- prei
- wortel
- sjalotjes
- mosterd
- roomboter (koeling)
- knoflook
- bloem
- groentebouillon
- kookroom
- laurierblaadje
- mosterd1
- tijm
- peterselie
- stokbrood
- peper en zout
- Voeg een half blikje gepelde tomaten toe
Bereidingswijze
Stap 1
Maak de prei en wortel schoon en snijd deze in
ringetjes en schijfjes. Verhit de boter en fruit eerst de sjalotjes en de wortel. Voeg na een paar minuten de prei en tijm erbij en bak dit alles ongeveer 6 minuten op matig vuur. Strooi de bloem erover en fruit alles nog 1 minuut.Stap 2
Schenk de groentebouillon erbij en voeg een laurierblaadje toe. Breng de soep aan de kook en laat deze 5 minuten doorkoken. Verwijder het laurierblaadje en breng op smaak met kookroom, mosterd, peper en zout.
Stap 3
Laat de mosselen uitlekken en voeg deze aan de soep toe. Verwarm het geheel nog ongeveer 5 minuten totdat de mosselen gaar zijn, maar laat de soep niet meer
koken. Verdeel de soep in grote kommen en garneer met de peterselie. Serveer met stukjes stokbrood.Serveertip
Lekker met warm geroosterd brood met kruidenboter
Tip
Lekker met warm geroosterd brood met kruidenboter!
Bepaalde producten kunnen afhankelijk van het seizoen tijdelijk verkrijgbaar zijn.