Gemakkelijk
20Min
4 Personen | |
---|---|
Klont boter | |
1 | sjalotje, fijn gesnipperd |
2 | teentjes knoflook |
800 g | aardappels, geschild en in stukjes |
1 l | water |
250 ml | room |
1 el | kerriepoeder |
2 | bouillonblokjes |
200 g | Hollandse haring, in stukjes |
100 g | tuinerwten, ontdooid |
Handje | radijsjes, in dunne reepjes |
Zout en peper |
Smelt de boter in een grote pan en fruit de sjalot met de knoflook aan.
Voeg de aardappel toe en laat een paar minuten meebakken. Voeg het water met de bouillonblokjes toe en roer goed. Laat 15 minuten pruttelen. Test of de aardappels helemaal gaar zijn.
Mix met een staafmixer tot een gladde soep. Voeg dan de room en het kerriepoeder toe en roer goed. Proef en voeg extra zout en peper toe naar smaak.
Schep de soep in borden en maak af met de tuinerwten, de radijsjes en de stukjes Hollandse haring.
De prijs van dit gerecht is ongeveer €1,17 per persoon.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres